RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide freder Opdal

Sist oppdatert:
- Jeg vil ikke gjøre Håkon usikker, sier Åge Hareide, og lover Håkon Opdal fast plass. Uwe Rösler støtter avgjørelsen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Etter et halvt års landslagsfravær, og med kun tre a-lagskamper på klubbnivå rikere, er Thomas Myhre tilbake på landslaget. Men premissene til landslagstrener Åge Hareide er soleklart:

Myhre er tredjekeeper. Punktum.

- Jeg vil ikke gjøre Håkon (Opdal) usikker, påpeker landslagstreneren.

- Han er førstekeeper, og det er det viktig å få frem det, slik at han ikke blir usikker, sier Hareide til Nettavisen.

Før den fatale kvelden mot Tyrkia i Tyskland for seks måneder siden, var det ingen foran, ingen ved siden, men alle bak Thomas Myhre. Selv med minimal spilletid i Charlton-buret, var burvokterens posisjon i det norske landslaget like sikker som Norges Banks renteøking. Så kom den fatale dobbeltfeilen i Frankfurt i mars, og livet ble snudd opp ned for 33-åringen.

Rösler roser Hareide
Siden har han vært nede i de dypeste daler og i det mørkeste mørke. Først den 18. august, borte mot Odd i cupen, kunne han igjen ikle keeperdrakten i en førstelagskamp. To seriekamper fikk han også med seg før Hareide ønsket han velkommen tilbake i landslagsvarmen forrige tirsdag.

- Det var veldig lurt av Åge, han fortjener skryt for det, mener Uwe Rösler.

- Både fordi han har to keepere som ikke har så mye erfaring, slik at Thomas kan hjelpe Opdal og Jarstein, men også fordi det bare er et tidsspørsmål før han er Norges førstemålvakt igjen, hevder Rösler.

- Men Hareide mener plassen til Opdal er udiskutabel, og at han er Norges nummer en?

- Og det er jeg helt enig med ham i. Det er absolutt en riktig avgjørelse, Håkon bør absolutt stå, forteller Rösler, som er enig i at Brann-keeperen er bedre enn sin egen målvakt akkurat nå

Fortsatt like sugen
Men selv om Hareide torsdag gikk svært langt i å frede Håkon Opdal, og sa at det må skje noe med de to andre før Myhre igjen er aktuell som førstekeeper, så sitter ikke Thomas Myhre seg ned og surver av den grunn.

- Jeg har klare ambisjoner om å komme tilbake mellom de norske stengene igjen. Jeg er med her på landslaget fordi jeg er en av landets tre beste keepere, og jeg har en klar ambisjon om at min landslagskarriere ikke skal avsluttes med den kvelden i Tyskland, sier Myhre offensivt.

Det tror også Uwe Rösler at hans 33 år gamle sisteskanse vil klare.

- Thomas er en fin fyr som vil backe opp de andre keeperne. Men selv om de to andre er bedre enn ham nå, tar han fort innpå. Med flere kamper og treninger, vil han være Norges nummer en igjen, hevder Viking-treneren.

Hvem er Norges beste keeper? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere