*Nettavisen* Sport.

Hareide gir Brenne håp

Åge Hareide utelukker ikke at noen av ferskingene kan komme med mot Bosnia og Tyrkia.

08.03.07 16:58

MANCHESTER (Nettavisen): Etter fire dager med det norske ligalandslaget – flere av dem helt ferske i landslagssammenheng, skal landslagssjef Åge Hareide samle tankene før troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Bosnia og Tyrkia blir tatt ut.

Mot Tyrkia, i Tyskland, er det ingen grunn til å forvente at noen ferskingene får sjansen. Mot Bosnia, på Ullevaal, er imidlertid situasjonen en annen.

Hareide vurderer da en mer offensiv oppstilling enn ellers.

Ut fra ukas treninger, tror Nettavisen at Jarl André Storbæk regnes foran Espen Ruud og Bjørn Dahl hvis Hareide bestemmer seg for en offensiv høyreback.

Samtidig utelukker vi ikke at Simen Brenne kommer med i troppen, for så å kunne være et alternativ som offensiv midtbanespiller hvis det skulle trenges i løpet av kampen. Ellers har Daniel Fredheim Holm også vært positiv denne uka. Teknikkmessig ligger han foran de fleste av de andre ligalandslagsspillerne.

- Jeg er aktuell
Simen Brenne er spent før uttaket. Han har vist frem styrkene sine, scoret to fine mål i en internkamp over 3x20 minutter onsdag, og har helt andre kvaliteter enn det Martin Andresen og Kristofer Hæstad er kjent for.

- Det kan jo være at jeg har kvaliteter som de som normalt spiller ikke har for mye av. Og det kan jo være kamper hvor man trenger å komme fremover, hvor man trenger flere offensive folk også bakover på banen, blant annet sentralt på midtbanen, sier Brenne til Nettavisen.

Og vet at han er voldsomt mye mer målfarlig enn det Andresen og Hæstad er. Brenne har scoret 14 de siste to sesongene. Samtidig har Doffen scoret seks, og Andresen fem.

- Hva har Hareide sagt til deg?

- Han har gitt meg tilbakemelding på at jeg er aktuell for den neste troppen. At jeg har de egenskapene som trengs hvis man skal sette inn en offensiv spiller.

- Er målet ditt å bli fast i A-landslagstroppen i år?

- Jeg har nådd et lite mål ved å være her, men ja, jeg ønsker også å være med i diskusjonene til den norske troppen også fremover, sier LSK-spilleren.

- Kan bety mye
De fleste gode lag har midtbanespillere som truer motstanderne i større grad enn det Norge har. Og Brenne tror det en viktig kvalitet å ha i laget.

- Det betyr mye hvis man har midtbanespillere som kan true. Det gir et ekstra gir i laget. På samme måte som man har backer eller midtstoppere som er gode på dødballer. Men selvfølgelig – dette handler om prioriteringer, og om man spiller hjemme eller borte.

- Du måtte til LSK for å komme med på landslaget?

- Hehe¿jeg tror jeg var aktuell også i fjor, jeg, svarer Norges kanskje beste offensive midtbanespiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.