RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide gir Hellas honnør

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjef Åge Hareide gir Hellas honnør for å ha dratt EM-tittelen i land, men det er andre lag han fikk mer utbytte av under mesterskapet.

- Man skal ikke bare angripe, det gjelder også å forsvare seg, svarer landslagssjef Åge Hareide når TV 2 Nettavisen spør om hans reaksjon på Hellas' overraskende EM-seier.

Hareide mener at det er viktig å finne «den rette medisinen» for å vinne.

- Hellas forsvarte seg og var effektive. Laget skal ha honnør for det. Andre lag i turneringen var flinkere til å produsere sjanser, men sviktet i de avgjørende øyeblikkene, sier han.

Gode med ball
Landslagssjefen nevner også noen andre grunner til at det endte med gresk tragedie for Portugal.

- Grekerne tok ut tempoet i kampen. Videre var de flinke til å holde på ballen selv, og dette var viktig. De kunne da stresse motstanderen, i tillegg til å være dyktige defensivt. Da måtte Portugal jobbe enda hardere.

- Portugal kjørte seg fast. Laget fikk ikke gjort de riktige grepene. Når man spiller mot et markeringsorientert lag, er det viktig å vende mye raskere enn det de gjorde. Spillerne må dessuten komme på løp og gjøre seg fri uten ball.

Fornøyd
Generelt mener Hareide at årets EM var bra, men det er en annen type fotball enn den Hellas presenterte han vil huske tilbake på.

- Det var et fint mesterskap. Det var relativt åpne kamper på den måten at angrep sto i høysetet, i hvert fall i gruppespillet. Dette er ikke nødvendigvis det mest effektive, men gir flest sjanser.

Hareide trakk frem kampen mellom Nederland og Tsjekkia som et høydepunkt i turneringen, mens den største skuffelsen var Italias sorti etter gruppespillet.

Norge møter for øvrig Italia borte i første VM-kvalifiseringskamp den 4. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere