I en pressemelding opplyser trenerveteranen at han gir seg som fotballtrener ved nyttår.

- Jeg har bestemt meg for å pensjonere meg som fotballtrener fra årsskiftet. Hensikten da vi skrev kontrakten ut 2021 var nettopp usikkerheten på hvor lenge jeg ville holde på. Vi hadde 1. juli som dato slik at Rosenborg kan finne erstatter, sier Hareide i pressemeldingen.

- Motivasjonen min frem til nyttår er stor. Jeg ønsker å avslutte på en god måte, sier han videre.

- Ingen progresjon

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er ikke veldig overrasket over avgjørelsen.

- Han står ved sitt ord. Han sa vel for et halvt år siden eller noe slikt at hvis det er ikke er progresjon det første halve året, så ser han ingen grunn til å fortsette. Lagene han hadde hatt tidligere hadde hatt progresjon i løpet av et halvt år, eller så har det ikke blitt noe progresjon. Det har det ikke vært, og da tar han konsekvensen av det, sier Jonsson til Nettavisen.

- Du tror han ville forlenget hvis resultatene var bedre?

- Ja, udiskutabelt. Dette er prestasjonene og utviklingen i klubben som gjør at han hopper av. Hadde det vært bedre, hadde han nødvendigvis fortsatt. Det er jeg helt sikker på, sier Jonsson.

- En av de største

Eurosport-profilen er ikke overrasket over at 67-åringen samtidig meddeler at han gir seg som fotballtrener.

- Hadde jeg vært i hans sko, ville jeg gjort det samme. Han har hatt en formidabel karriere og er en av de største trenerne vi har hatt her til lands. Det er mer enn velfortjent at han nå vil prioritere annerledes, sier Jonsson.

Nyheten om Hareides avgang kommer midt i en sportslig krise for Rosenborg, som står med ett poeng på de siste fire kampene i Eliteserien.

Onsdag ble det et skuffende 0-0-resultat hjemme mot Haugesund, og trønderne ligger nå elleve poeng bak serieleder Molde.