RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide jakter på øyeblikkets menn

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
BELFAST (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide håper på seier mot Nord-Irland. Anledningen til å eksperimentere og teste ut nye spillere er minst like viktig.

- Det er stor rift om plassene. Derfor er det viktig å få testet ut spillere i ulike situasjoner og forskjellige posisjoner. Dessuten er det et poeng i å se hvordan de fungerer i miljøet, sier Åge Hareide.

Full tropp mot Serbia
Sju av spillerne fra Asia-turneen har fått fornyet tillit i troppen til kampen mot Nord-Irland. Landslagssjefen har gitt Roseborg-spillerne permisjon, og har i tillegg Tore André Flo, John Carew, Ole Gunnar Solskjær og Claus Lundekvam i bakhånd.

- Jeg regner med å disponere full tropp til kampene mot Serbia og Russland. Det er viktig for de som er med her å markere seg, sier Hareide.

- De må være øyeblikkets menn, legger han til.

Mange om spiss-beinet
Nåløyet er spesielt trangt når det gjelder spissplassen. Hareide har tatt ut mange spillere med primært offensive kvaliteter i troppen mot Nord-Irland.

Sigurd Rushfeldt og Steffen Iversen spiller fra start, mens Håvard Flo får sjansen etter hvilen. I tillegg starter målfarlige Thorstein Helstad og Morten Gamst Pedersen på hver sin flanke.

Åge Hareide lover at de som griper sjansen de får mot Nord-Irland, får muligheten til å være med videre. Forutsetningen er at de spiller jevnlig for klubbene sine.

- I tiden fremover vil det være viktigere med spilletid på klubblaget. Nå har vi muligheten til å eksperimentere litt, men på sikt er vi avhengige av å ha spillere som får jevnlig matching. Det gjelder særlig spissene og midtbanespillerne, for keeperne og forsvarerne er det ikke like avgjørende.

Alvoret startet til høsten
Foreløpig har den ferske landslagssjefen ennå tid på seg til å prøve og feile og jakte på de smarte løsningene som skal skaffe Norge plass i VM i Tyskland om to år.

Laget som løper ut på Windsor Park onsdag kveld, er neppe identisk med det Åge Hareide mønstrer mot Italia når alvoret starter til høsten. Men det kan bli veldig morsomt likevel.

TV 2 Nettavisen følger hvert spark på ballen fra klokka 2045.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere