RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide jubler for Norwich

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Norges landslagssjef Åge Hareide er æresmedlem i den norske supporterklubben til Norwich City, som denne uka ble klar for neste års Premier League.

- Det er det laget som ligger hjertet nærmest, forteller Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Det er ikke så merkelig. Hareide spilte i klubben fra november 1982 til april 1984. Hans herioske og oppofrende innsats i de 54 kampene han fikk, gjorde ham til en kultfigur blant Norwich-fansen.

Æresmedlem
- Jeg følger fortsatt med dem, det gjør jeg. Jeg har et æresmedlemsskap i den norske supporterklubben og får tilsendt de magasinene de lager. Det er stas, mener Hareide.

- Det var artig at de klarte å rykke opp. Det er en utrolig fin plass. Og det er artig for Premier League at de får litt spredning på lagene. Norfolkområdet, med Norwich og Ipswich, har vært med lenge i toppen av engelsk fotball, og det betyr mye inntektsmessig å spille i Premier League.

Da Hareide spilte for Norwich, ble klubben ledet av den legendariske manageren Ken Brown. Mens andre britiske managere satset på å motivere spillerne gjennom å spre frykt i garderoben, valgte Brown å gjøre det med omtenksomhet. Det gjorde ham til en svært populær mann blant spillerne, som gjerne ga litt ekstra i duellene for managerens skyld.

Kompis med fysioterapauten
- Ken Brown traff jeg på en testimonial for et par-tre år siden. Det var hyggelig. Han ble for øvrig 70 år her i vinter. Men ellers har det vært lite kontakt med klubben de siste årene. De fleste som var der samtidig som meg, har sluttet i klubben nå.

- Den siste som sluttet, var fysioterapeuten. Jeg ble veldig god venn med ham, ettersom han måtte lappe meg sammen både titt og ofte, ler Hareide.

Han har ikke sett Norwich spille denne sesongen, men regner med at han får sjansen i neste års Premier League.

- Det kan godt hende. Jeg vil jo se en del Premier League-kamper for å se på kandidater til landslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere