Gå til sidens hovedinnhold

Hareide: - Litt friskmeldt

Til tross for to baklengs og at det heller ikke denne gangen ble norsk seier på hjemmebane, var Åge Hareide fornøyd med 2-2.

(Klikk på playknappen i videovinduet for å se Frode Johnsen score for Norge)

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): NORGE-PARAGUAY 2-2:

Norge var klart best, og burde ha vunnet kampen, men det lyktes ikke helt i det avgjørende momentet.

Lindring
- Jeg synes vi hadde fortjent å vinne. Spillerne hadde fortjent en positiv opplevelse med seier, men det ble isteden en 50 prosent lindring av tapsrekka. Det var viktig for oss. Det var viktig å vise oss frem rent spillemessig når vi hadde alle tilgjengelig, minus Kristofer Hæstad, oppsummerte landslagssjefen etter kampen.

At det tidvis var rustent og åpent i midtforsvaret, var han ikke så veldig bekymret for.

- Man skal ikke slippe inn to sånne mål i internasjonal fotball. Vi må bli dyktigere defensivt, men det har ikke vært fokuset vårt før denne kampen. Vi skulle ikke være redde for å spille offensiv fotball, vi skulle få orden på bevegelsene framover for å holde i ballen. På en så kort samling – skulle vi bare ha fokusert på forsvarsspill, så hadde det blitt litt tungt. Vi er nødt til å få orden på det framover. Neste steg er å få orden på det defensive, sa Hareide.

Oppreising for Frode og Gamst
Landslagssjefen var mest fornøyd med at laget presterte i henhold til intensjonene i forkant.

- Jeg er godt fornøyd med prestasjonene i spillets oppbygging, og avslutningene til Frode Johnsen var spesielt gode. Morten Gamst har vært kritisert for sine dødballer, men han lå bak begge målene i dag, og kunne ha ligget bak tre til om vi hadde vært bedre i avslutningene. Martin og Tommy fungerte bra på midten. Spesielt Martin synes jeg spilte en veldig god kamp, mente Hareide.

Landslagssjefen syntes det var ekstra gledelig at Frode Johnsen spilte sin beste landskamp på evigheter.

- Han hadde en ustadig sesong i fjor og mistet landslagsplassen. I år har han vært god. Han er veldig god til å taime løp, han er sterk i luftspillet på dødball, og han scorer mye mål, skrøt Hareide.

Noe av trøkket mot det paraguaynske målet avtok i sluttminuttene, men Hareide avviser at det skyldtes at Norge var fornøyde med 2-2.

Litt friskmelding
- Spillerne var slitne, og det er naturlig at vi ikke klarer å holde trøkket oppe hele tiden. Vi ville gjerne vinne. Isteden ble det bare litt friskmelding.

Det andre baklengsmålet avslørte hvor sårbare midtforsvaret vårt er mot hurtige spisser. Det innrømmer Hareide at er et problem. Samtidig antyder han at Kjetil Wæhler, som er nettopp en rask midtstopper, ville ha vært en tilvekst – hvis han hadde holdt seg skadefri.

Ett av svarene Hareide fikk, var at den sentrale midtbanen med Tommy Svindal Larsen og Martin Andresen fungerte bra. Sånn sett har Hareide en liten hodepine i forhold til hvem han skal velge når Christian Grindheim og Kristofer Hæstad også er i form og skadefrie.

- Doffen og Grindheim har en enorm løpsfrekvens, mens Tommy og Martin har en raskere beslutningshastighet. De er kloke og kan løse ting med ro. Og ikke minst skape ro. Begge to har veldig gode forutsetninger for å bli dyktige midtbanespillere, men de er gode å ha også når vi skal spille to kamper på en uke. Og Tommy og Martin har hatt småtrøbbel med skader, og begge er over 30, og da er det behov for reservedeler.

Hareides fokus
Hareide gjorde få bytter, og innrømmet etter kampen at fokuset hans nå er å sette en førsteellever.

- Samtidig syntes vi det fungerte bra, både i forhold til relasjoner mellom spillere, så vi syntes ikke det var noen grunn til å bytte.

Fredrik Strømstad var den siste av en rekke spillere som har forsøkt å bekle rollen som høyre kant. Foreløpig har ikke Hareide funnet den ideelle kandidaten. Og kantspill var det heller ikke mye av mot Paraguay, i den forstand at vi sjelden kom rundt på kanten. Men landslagssjefen var fornøyd med Start-spilleren for det.

- Han er en god fotballspiller. Han er fantastisk med ballen, og jobbet godt inn mot midten og ut igjen mot kanten. Det er jo litt av de samme bevegelsene han har i Start.

Få endringer
Hareide kommer ikke til å gjøre mange forandringer til neste ukes kamp mot Sør-Korea, men avventer og ser hvordan det går etter helgens serierunde.

- De kan bli slitne disse gutta, så vi får se litt på beina deres, og det er litt opp til dem selv også.

Hareide brukte også noen setninger på å hylle Supporteralliansen, som laget bra med leven blant de 10.000 fremmøtte.

- De holdt liv i tribunen og støtte laget. Utrolig positivt i en relativt ubetydelig kamp. Vi får prøve å begeistre også neste gang, oppsummerte han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken