*Nettavisen* Sport.

Hareide måtte trøste spillerne

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Spillerne var så skuffet over ikke å ha slått Italia lørdag kveld, at Åge Hareide måtte trøste dem etter kampen.

05.06.05 01:45

NORGE-ITALIA 0-0: Norge var best i lørdagens kamp mot Italia. De skapte mest og spilte en god kamp, noe som gjenspeilte seg i stemningen i garderoben etter kampen. Der satt nemlig de norske spillerne og deppet. For det ble med det ene poenget.

- Spillerne var så skuffet at jeg måtte trøste dem. De var skuffet over at vi spilte 0-0 mot Italia. Det sier mye om ambisjonsnivået vårt. Vi møtte et lag vi alltid vet er gode, som er sterke til å stoppe overganger og til å forsvare seg. Det er ikke alltid like lett å skape nok mot dem, men spillerne skal ha stor honnør for den innsatsen de la ned i dag. De spilte med hjertet utpå skjorta. Hadde vi hatt enda litt større presisjon i den siste tredelen av banen, og litt bedre presisjon på dødballene, kunne vi kanskje skapt noe mer. Men vi flytter mark. Vi er på vei framover, men vi må bli enda bedre i overgangsspillet, sa Hareide etter kampen.

Helt åpent
Italia leder fortsatt pulje fem med fire poeng ned til Norge, og siden Hviterussland og Slovenia spilte uavgjort lørdag kveld, er det fortsatt helt åpent om hvem som kaprer 2. plassen. Men Åge Hareide tror fortsatt det er mulig å kvalifisere seg direkte.

- Det blir et rotterace rundt 2. plassen. Så får vi håpe at Italia snubler borte mot enten Hviterussland eller Skottland, og at vi setter press mot Skottland og Slovenia i de to første kampene våre i høst. Jeg tror ikke det er slutt ennå med tanke på 1. plassen i pulja, og i hvert fall ikke i forhold til 2. plassen, sa landslagssjefen, som ikke fikk skrytt nok av spillerne sine etter kampen. Banens lille, store gigant - Kristofer Hæstad - ble selvsagt behørig nevnt og rost.

Iskald og avbalansert
- Han har imponert meg lenge, helt siden han kom inn på U-laget. Tom Nordlie har også drillet ham godt i Start. Han har fått trygghet i klubben, han orienterer seg raskt, og er en midtbanespiller av høyt internasjonalt kaliber. Gutten er jo iskald og avbalansert. Jeg er veldig glad på Kristofers vegne, skrøt Hareide, som gleder seg til de neste oppgavene som venter.

- Vi møter lag på den andre siden også som skal vinne. De sniffer på en 2. plass de også. Det er en kjempefordel, tror jeg. Vi må prøve å finne kontringssterke folk til de kampene, sa han, før han la til:

- Jeg er fortsatt forbanna på snøværet i Moldova.

Det var blitt sagt og skrevet så mangt om at Norges sjanser mot Italia ville ligge i presise dødballer. Dødballene kom, men innleggene var langt fra presise.

Ingen syndebukk
- Vi fikk ikke kastet langt nok, og vi hadde ikke nok presisjon på korridorfrispark eller cornere, og man får ikke utdelt så mange sånne på dette nivået. Vi må ta dem vi får. Morten Gamst gjør en god kamp totalt sett, og er på ingen måte noen syndebukk, men vi må bli bedre og øve mer, sa landslagssjefen, som imidlertid bedyrer at Norge har ting på gang.

- Vi har funnet et lag som jobber for hverandre, og det skal vi ta vare på.

Norge har ni poeng i pulje fem nå, og det kortsiktige målet er naturlig nok å kvalifisere seg til VM. Likevel ser Hareide lenger fram også.

- På sikt skal vi bygge opp et landslag. Vi har en del typer på U-landslagene også, så på sikt lover det godt for norsk fotball. Det er bra å få fram nye folk og gi dem internasjonal matching.

At Norge fikk usedvanlig mye rom mellom Italias midtbane og forsvar, kom ikke som noen overraskelse på Hareide.

- De er sinnssykt gode til å verne om sentrallinjen i lag. De droppet tidlig med bakre firer, og er flinke med hele backlinjen til å sentrere seg.

Lang sesong
Det er blitt en lang sesong for flere av utenlandsproffene. Thomas Myhre sliter med en vond rygg, og kommer med all sannsynlighet ikke til å spille onsdagens kamp mot Sverige. Det gjelder definitivt ikke Trond Andersen, som reiser hjem til Danmark på grunn av en skade. Martin Andresen skal også sjekkes for belastning.

Ellers forteller Hareide at både John Arne Riise og John Carew ønsker å spille jubileumskampen mot svenskene. Det lover godt. Entusiasmen og gløden er stor i det norske landslaget for tiden. Og best av alt:

VM-håpet lever fortsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.