Gå til sidens hovedinnhold

Hareide mektig irritert da Rosenborg mistet nye poeng

Et drømmetreff fra trøndersk stortalent skaffet Vålerenga uavgjort. Så mente RBK-leiren de ble snytt for et klart straffespark.

ROSENBORG - VÅLERENGA 2-2:

Kaptein Markus Henriksen (29) satte Rosenborg i en ny knipe da han ble utvist før pause i søndagens kveldskamp hjemme mot Vålerenga i Eliteserien.

Den tidligere landslagsspilleren høvlet ned Fredrik Oldrup Jensen på stillingen 1-1 etter 42 minutters spill. For det fikk 29-åringen, fullt fortjent, sitt andre gule kort av dommer Rohit Saggi.

Les også: Berget Brann etter megatabben: - Livsviktig

Kampen endte til slutt 2-2. Det var nok ingen av lagene spesielt fornøyd med. Tredjeplasserte Kristiansund har 39 poeng når åtte runder gjenståre i Eliteserien. Rosenborg er ett poeng bak, mens VIF har hele åtte poeng opp til medaljeplass.

Seedy Jatta og den unge trønderen Odin Thiago Holm scoret målene til Vålerenga, mens Stefano Vecchia og Emil Conradsen Ceïde fant nettet for vertene. Sistnevnte kontret inn en 2-1-ledelse for et RBK med ti spillere.

- Fratar oss en mulighet

Etter kampslutt snakket Eurosport med en tydelig frustrert Åge Hareide. Rosenborg-leiren mener angriper Noah Holm ble snytt for et straffespark i en situasjon med VIF-midtstopper Jonatan Tollås Nation helt på tampen.

- Noah har startet før Tollås som tar han , og han tar jo ham klart ned. Vi har dommere som ikke tør dømme straffe i en sånn situasjon, og det er forferdelig synd. Det fratar oss en mulighet til å å få tre poeng, og det ser vi her også. Han legger seg ikke ned, han er først inne, kommenterte Hareide til Eurosports bilder av situasjonen.

Les også: Drama i Premier League: Kan ha reddet livet til tilskuer

Ekspertkommentator Tor Ole Skullerud sa seg dog ikke enig i Hareides syn. Han argumenterte for at det ikke var nok kontakt mellom armen til Tollås Nation og mageregionen til Rosenborgs spiss.

- Det er ikke lov å holde med hånda inne i feltet. Ser her da? Han holder ham der! påpekte RBK-treneren, før partene fastlo at de ikke kom til å bli enige om saken.

Hareide erkjente at Markus Henriksen burde ha agert på en roligere måte etter å ha fått sitt første gule kort. Likevel tok Rosenborgs erfarne trenerprofil til orde for at fordelingen av kortene i kampen ikke var rettferdig.

- Underveis har vi situasjoner der vi blir tatt ned, og da blir ikke VIF gitt kort i det hele tatt. Fordelinga er for dårlig. Dommeren fordeler kortene for dårlig, synes jeg. Og i det tilfellet her, er det klar straffe. Hvis han ikke dømmer på det, så okay, da ser han noe annet enn enn vi gjør, tordnet Hareide i Eurosport-intervjuet.

Rett etterpå påpekte Vålerenga-kollega Dag-Eilvev Fagermo at gjestene fikk en scoring feiliaktig annullert på en corner tidlig i anre omgang. VIF-treneren hadde nok en god sak angående det.

Les også: Viking snuser på medalje etter sterk seier

Kritisk Skullerud

Tross Henriksen, klarte Rosenborg og 20-åringen Ceïde å kjempe seg tilbake i ledelsen på en kontring tidlig i andre omgang. Vingtalentet avsluttet via Ivan Näberg og ballen gikk i en bue over VIF-målvakt Kjetil Haug til 2-1.

- Det er lysende av unggutten! Litt flaks med avslutningen, men Rosenborg har snudd det med ti mann på Lerkendal, nærmest ropte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Tidligere VIF-trener Skullerud stusset over passiviteten til oslolagets forsvar i situasjonen.

- Jeg synes likevel at Vålerenga, med mer enn nok spillere bak ballen når den kontringa går, bør gjøre en bedre jobb når de slipper fram Emil Konradsen Ceïde til avslutning

Les også: Ndour-show da Haugesund smadret Mjøndalen 7-0: - Kan ta med seg kampballen hjem og sove med den

Vålerenga stervde med å utnytte at de hadde en spiller mer på banen i mer enn halve kampen. En stadig mer frustrert Dag-Eilev Fagermo skulle likevel få en grunn til å smile igjen.

Midtveis i andreomgangen fant nemlig den unge indreløperen Odin Thiago Holm (18) fram magiske takter. Trønderen, som valgte å satse i Oslo, fant fram takter som rettferdiggjør statusen han har som et av Norges virkelig store fotballtalenter.

18-åringen med fortid i trondheimsklubber som Ranheim, Kattem og Tiller hamret til fra 25 meter. Skuddet seilte opp i det lengste krysset, helt utagbart for RBK-burvokter Julian Faye-Lund.

- Det var fint, og å sette en sånn i første kamp på Lerkendal, var deilig, sier Odin Thiago Holm til Eurosport.

Svingninger

Vålerenga tok ledelsen etter 20 minutters spill da Seedy Jatta nikket inn kampens første mål via skulderen til Hólmar Örn Eyólfsson.

Den islandske stopperen fikk seinere rettet opp den uheldige involveringen med forarbeidet til Konradsen Ceïdes 2-1-mål.

Les også: Se den unge stjernens drømmescoring i Ligue 1

Det var imdlertid en annen formspiller, Stefano Vecchia, som ordnet 1-1 noen få minutter etter at RBK havnet under i kampens første halvdel.

Rosenborg fikk riktnok beholde hele laget på banen lengre enn i Kristiansund, men Henriksens utvisning kan ha kostet RBK nye viktige poeng i kampen om medaljeplassene i Eliteserien.

Vålerenga presset for en vinnermål i sluttminuttene, men kom ikke næmrere enn da en markkryper fra Henrik Bjørdal ble stanset av Faye-Lund.