Gå til sidens hovedinnhold

Hareide møter Kojonkoski

Åge Hareide har møtt alle stjernene sine. Nå skal han møte hoppernes suksesstrener, Mika Kojonkoski, for å lære om troen på seg selv og offensive tanker.

Kojonkoskis skihoppere har reist seg fra det middelmådige til en suveren posisjon på to sesonger. Hareides inntreden med fotballandslaget ga umiddelbar optimisme, mange mål og forventninger.

- Det er fantastisk spennende det som er skjedd med hopperne. Og jeg tror noe er overførbart også til fotballen, ikke minst troen på seg selv og offensive tanker. Jo, Mika Kojonkoski kunne jeg absolutt tenke meg å ta en prat med, sier Åge Hareide til NTB.

- Jeg har alltid vært interessert i hopp, og er utrolig imponert over motet deres. Det er jo egentlig helt vilt det de holder på med.

Mika er klar
I finnen ligger også fotballen tykt i blodet. Hadde ikke hoppsporten tatt ham, ville han kanskje spilt fotball på toppnivå.

Kojonkoski er faktisk tre ganger finsk mester - én gang som 15-åring - og har to titler på oldboys-nivå. Alle som rask og målfarlig spiss.

- Grunnen til titlene er nok kanskje at nivået i finsk fotball ikke er så høyt, sier Mika.

I Finland nyter Mika Kojonkoski inntrykkene fra en vinter uten like. Han er absolutt klar for Hareide.

- Det kunne vært interessant med Hareide. Han har sikkert noe å bidra med som vi innen hopp kunne dra nytte av. Og forhåpentligvis kunne jeg kommet med noen ideer til ham, sier Kojonkoski til NTB.

- I Norge er man flinke til å dra nytte av hverandre på tvers av idrettene, i mye større grad enn Finland og Østerrike.

Og med Stig Inge Bjørnebye som assistenttrener under Hareide er begge idretter representert. Bjørnebye var en meget habil hopper i sine yngre dager og er sønn av tidligere storhopper Jo Inge Bjørnebye.

Positiv bølge
Åge Hareide overtar mye av idrettsscenen i Norge framover. Onsdag besøkte han Odd Grenland, der han holdt et foredrag om lagbygging. Etterpå fulgte han deler av Odds trening.

Keeper Erik Holtan er et hett alternativ til troppen mot Serbia-Montenegro, som tas ut mandag.

- Jeg planlegger alltid ut ifra at vi skal oppleve suksess. Noe annet ville være å starte i gal ende. Vi har fått starten vi ønsket med seirer, mål og at vi har vist oss fram på en positiv måte. Jeg har samme tankegang nå som da jeg overtok Rosenborg etter Nils Arne Eggen. Målet er helt klart: VM i 2006, sier Hareide.

Bekymret
Overkommelig motstand, enkle seirer, mange mål og et skikkelig løft. Slik kan Hareides første måneder summeres opp. Men snart står han overfor mer vriene oppgaver.

Og klarer angriperne å score mot bedre lag og under større press?

- Jeg ønsker at mange spillere står fram og kan score mål. Vi er ikke avhengig av å ha en nummer én som Henrik Larsson og Andrej Sjevtsjenko. Vi har hatt stabile målscorere før og kan få det igjen.

- Men jeg er litt bekymret for Ole Gunnar Solskjær. Han var en notorisk måljeger tidligere. Nå spiller han veldig lite, sier Hareide.

Han ønsket å bygge mye av laget rundt Solskjær, men Manchester United-spissen har ikke vært i skikkelig spill på et halvt år.

Ikke siden Tore André Flos fenomenale periode fra 1997-1999 (20 mål på 35 kamper) har landslaget hatt en bunnpålitelig målgjører av internasjonal toppklasse.

(NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar