Hareide raser mot TV 2 Nettavisen

SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): Dagen etter festforestillingen mot Slovenia fortalte Åge Hareide pressen hvor provosert han ble av TV 2 Nettavisen før kampen.

14.10.04 14:47

Norges landslagssjef reagerte kraftig på en sak TV 2 Nettavisen publiserte onsdag morgen, som Hareide selv så da den ble lagt ut på tekst-tv hos TV 2.

- Jeg ble forbannet da jeg leste på tekst-tv om «katastrofeduo på midtbanen». Da fikk jeg igjen en sånn «enten er dere med oss, eller så er dere mot oss»-følelse. Det er en journalistikk jeg ikke liker, sa en tydelig opprørt Åge Hareide under torsdagens pressekonferanse på SAS-hotellet i Oslo.

Dårlig statistikk
Saken omhandlet midtbaneduoen Tommy Svindal Larsen og Martin Andresen, som spilte sammen i Stabæk i 2001 og ble brukt på Norges sentrale midtbane i onsdagens 3-0-seier over Slovenia.

Tittelen i onsdagens sak, både på TV 2 Nettavisen og på tekst-tv, var «Midtbaneduo med skrekksifre»

«For tre år siden spilte de to også sammen i Stabæk. Totalt spilte de ti kamper sammen sentralt på midtbanen - som oftest sammen med Tobias Linderoth, og som en trekant i et 4-2-3-1-system. Resultatene? Blant annet 1-8 mot Brann og 2-5 mot Lyn,» stod det i saken (Les hele saken her).

HTML EMBED
Bør pressen støtte landslaget?
Ja, kritikk kan skade laget
Nei, skriv kritisk om nødvendig

Se resultat

Måtte prate med dem
- Jeg måtte bruke energi på Martin og Tommy før kampen, og spørre om det var noen problemer mellom de to. Men de sa bare «Nei, vi har bare ikke vanket så mye sammen». Jeg trodde forresten ikke det var mulig å tape 1-8 i Bergen, sa Hareide torsdag.

- Men jeg tenkte før kampen at «Nå skal vi faen meg vise dem!». Derfor ble jeg også ekstra glad på deres vegne, da de spilte så bra. Og det var nesten bare på grunn av den tekst-tv-saken som TV 2 Nettavisen hadde lagt ut.

- Hvorfor i all verden er det nødvendig? spurte Hareide.

- Åge Hareide vil tydeligvis at pressen skal være en supporter og heie fram landslaget. Det blir selvsagt helt feil. Vi skal alltid være objektive og nøytrale, uavhengig om vi skriver om landslaget, Petter Solberg eller statsministeren, sier Thomas Enger, sportssjef i TV 2 Nettavisen.

- Statistikkbruk er naturlig
TV 2 Nettavisens sportssjef poengterer at statistikkbruk er en naturlig del av hverdagen for journalister.

- Vi kan ikke bare lage saker som er behagelig lesning for landslagssjefen, understreker Enger.

- Jeg kan forstå at Hareide reagerer på tittelen, som er trukket vel langt, men innholdet i saken står fjellstøtt og er en helt kurant sak på en dag da Norge skal ut i en viktig VM-kvalifiseringskamp. Vi hadde laget en liknende sak om statistikken til Stabæk, med Tommy Svindal Larsen og Martin Andresen på midtbanen, hadde vært plettfri også.

Kokkvold reagerer
Generalsektretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer på landslagssjefens uttalelser torsdag.

- Dette kan Hareide ikke mene. Jeg har vondt for å tro det. En journalist skal i utgangspunktet informere, og Hareide har ingen grunn til å hindre en fri debatt. En sportsjournalists oppgave er å avdekke og skrive om det han finner kritikkverdig, sier Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

- Hvis man følger Hareides «Enten er du med oss, eller i mot oss» , er man ikke journalist. Da bytter du rolle fra en nøytral reporter, til en aktør, legger han til.

Hva mener du? Skal norsk presse være supportere eller uavhengige og objektive reportere? Ta debatten i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.