FRANKRIKE - AUSTRALIA 4-1:

Frankrike tok oppskriftsmessig tre poeng i sin første VM-kamp i Qatar, da Australia var motstander på Al Janoub Staidum i Al Wakrah tirsdag

Den regjerende verdensmesteren må klare seg uten den skadde stjernespissen Karim Benzema i VM, men det gjorde lite da Adrien Rabiot, Olivier Giroud og Kylian Mbappe leverte varene.

Franskmennene fikk imidlertid en tung start på kampen og må trolig stramme opp det defensive dersom laget skal ha håp om å forsvare VM-tittelen fra Russland i 2018.

Hareide: – Utrolig at han spiller for Bayern

Tidligere landslagssjef for både Norge og Danmark Åge Hareide, var smått sjokkert over det de franske backene viste da Australia tok ledelsen etter ni minutter.

Høyreback Benjamin Pavard mistet fullstendig oversikten og Craig Goodwin kunne snike seg bak ryggen hans, inn på bakre stolpe og sette inn 1-0.

– Han ser så mye på ball at han glemmer at han har en motspiller bak ryggen. Det er nesten utrolig at han spiller i Bayern München, sa Hareide i NRKs studio.

Back-kollega Lucas Hernandez, som også spiller for Bayern München, fikk også unngjelde for å oppheve offsiden i forbindelse med samme scoring.

– I forkant av den vendinga fra midtstopper så ligger jo Hernandez langt nedenfor forsvarslinja. Hvis han står riktig, så er kantspilleren offside. Det er så mange måter å spille forsvar på. Dette er noe av det verste jeg har sett, og det fra en verdensmester, sa en småsjokkert Hareide.

Giroud tangerte Henry

Likevel viste det seg altså at Frankrikes stjernemannskap var noen nummer for store for Australia.

Adrien Rabiot startet opphentingen da han headet inn innlegget fra Theo Hernandez etter 27 minutter.

Så pådro Australia seg et stygt brudd på egen halvdel, og de blå stjernene lot seg ikke be to ganger. Et flott angrep endte med at Rabiot fant Giroud, som kunne trille inn 2-1 i åpent mål.

Midtveis i den andre omgangen steg Mbappe til værs etter et innlegg fra Ousmane Dembelé og headet inn Frankrikes tredje. Like etterpå stanget Giroud inn sitt andre for kvelden.

AC Milan-spissen er dermed oppe i 51 landslagsmål for Frankrike - ingen har flere og bare Arsenal-legenden Thierry Henry har scoret like mange for de blå.

Frankrike er dermed i førersetet i Gruppe D etter at Danmark og Tunisia spilte uavgjort 0-0 tidligere tirsdag.