Gå til sidens hovedinnhold

Hareide skuffet over publikum

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Norge vant 3-2 i Åge Hareides første landskamp på hjemmebane, men etterpå var sjefen både forbannet og skuffet.

NORGE – RUSSLAND 3-2: - Hvis vi tar med oss all lærdommen fra denne kampen, er vi mange erfaringer rikere, konstaterte Norges landslagssjef etter seieren over Russland.

Norge ledet 3-0 til det gjenstod fem minutter. Så kom de to baklengsmålene som gjorde Hareide så rasende.

- Jeg var forbannet over det som skjedde. Men det er over nå. Jeg er stolt av laget. Vi scoret tre mål på hjemme mot Russland. Det er sterkt i forhold til motstanderen, sa Hareide på pressekonferansen som fulgte.

- Men vi må lære oss å «knipe sammen rævballene litt på slutten», som danskene sier, smilte 50-åringen fra Hareid. Hareide ga keeper Espen Johnsen mye av skylden for begge baklengsmålene.

Bare 11.435 tilskuere
Men det var ikke bare de to baklengsmålene som skuffet landslagssjefen. Publikumsoppmøtet på skarve 11.435 var et godt stykke unna det rapporterte forhåndssalget på 15.000.

- Det er kanskje det som overrasket meg mest, at det var solgt så mange billetter og kom så få tilskuere, erkjente Hareide.

Også spillerne la merke til det lave oppmøtet.

- Det var glissent, men vi må spille folk tilbake til Ullevaal. Det hadde vært enda artigere med flere folk, men det kommer, sa Thomas Myhre til TV 2 Nettavisen.

- Vi tar steg for steg med dette laget. Det kom 11.000. Vi scoret tre mål. Neste gang kommer kanskje de 11.000 igjen, samtidig som det kommer noen nye. I kvalifseringskampene skal vi nok klare å fylle stadion, mente John Arne Riise.

Et langt skritt
Og har trolig rett i det. For nordmenn er ikke bortskjemt med underholdende fotball - og heller ikke med en landslagssjef som er forbannet etter en seier.

- Har ikke norsk fotball kommet et stykke på vei når treneren er forbannet når vi vinner? spurte en journalist på pressekonferansen.

- Jo ¿, svarte Hareide og smilte svakt.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær