Gå til sidens hovedinnhold

Hareide slår tilbake etter krasse Vålerenga-uttalelser om Rosenborg: - De kan passe på seg selv

Vålerengas midtbanespiller Henrik Bjørdal sier at han «ikke så hva Rosenborg prøvde på». Rosenborg-trener Åge Hareide ber søndagens motstander «passe på seg selv».

INTILITY ARENA (Nettavisen): - Jeg er ikke fornøyd med alt, men jeg synes vi ser ganske ok ut. Vi kommer tilbake etter å ha ligget under. Det ble litt vekslende. Vi sliter med å venne oss til underlaget. Nå har vi trent en uke på kunstgress, men ting går litt annerledes på den banen her, det sier Rosenborg-trener Hareide etter søndagens 1-1-kamp borte mot Vålerenga.

I en tett og tøff batalje på Intility Arena, der hjemmelaget skapte de største og fleste sjansene, tok Vålerenga ledelsen etter et selvmål av RBK-stopper Even Hovland i den første omgangen. Like etterpå utlignet Kristoffer Zacharriasen på en heading.

Vålerenga vant sjansestatistikken 8-3 og lagets midtbaneprofil Bjørdal reagerer på det han mener var et svært defensivt anlagt Rosenborg i søndagens kamp.

Les også: Rosenborg slo tilbake mot Vålerenga - Solbakken ble imponert

- Vet ikke hva de prøvde på

Bjørdal mener spesielt at trønderne til tider manglet et offensivt spill og bare «skapte sjanser på dødballer» og ettertrykk etter lange baller sentralt i banen.

- Vi startet bra før det var en lang periode med dødballer til Rosenborg, der kom vi litt ut av rytmen. Alt i alt synes jeg vi hadde fortjent å vinne, sier Bjørdal til Nettavisen.

- Hva synes du om Rosenborg sin måte å spille på?

- Jeg har ikke spilt mot et sånt Rosenborg-lag før. Jeg så ikke helt hva de prøvde på, men det er tydeligvis lange baller og trøkk. Det kan jo være noe med at vi var gode og at de har litt respekt ved at vi trykker dem tilbake. Vi følte oss ikke spesielt truet, fortsetter han.

Les også: Viking seiret i premieren - Berisha åpnet målkontoen

RBK-sjef Hareide synes lite om uttalelsene fra søndagens motstander.

- Jeg synes de kan passe på seg selv og sitt eget lag istedenfor å passe på oss. De burde kanskje kikke litt på seg selv. Jeg synes de var bra og vanskelig å spille mot, sier Hareide til Nettavisen når han blir konfrontert med uttalelsene.

Den rutinerte treneren var til tider en smule amper underveis i uavgjortkampen i Oslo søndag og reagerte blant annet på kampens dommer.

Hareide reagerte : - Ikke likt

Hareide mente at kampleder Tore Hansen skulle ha delt ut gule kort til Vålerenga-spillerne, for det han synes var lignende forseelser som Rosenborg ble straffet for.

- Vi fikk kort på situasjoner som var helt like der Vålerenga ikke fikk kort. Det var derfor jeg var amper. Det var ingen lik vurdering av situasjonene. Emil (Konradsen Ceide red.anm) ble holdt på en overgang og da fikk ikke Vålerenga kort. Like etterpå får en av våre kort. Man må gi kort på samme type forseelser, sier Hareide.

Les også: Aursnes storspilte og Fofana imponerte da Molde vant

- Vi kommer ut av kampen med fire kort og de fikk ett tror jeg. Det var ikke en så stygg kamp. Vålerenga ble ikke straffet på samme måte, sier Hareide.

Ifølge den offisielle kamprapporten fikk ikke Vålerenga noen gule kort i kampen.

I munnhuggeri etter kampen: - Ikke første gang

Fem minutter før slutt kom dommeren igjen i fokus. Ballen ble skutt opp i hånda på Ivan Näsberg inne i VIFs sekstenmeter. RBK-spillerne ropte på straffe, men dommer Hansen pekte ikke på ikke straffemerket.

Etter kampen var Hareide tydelig om nettopp den situasjonen.

- Den hindrer en pasning videre til en av våre spillere.

Mot slutten av kampen ble det også ampert mellom Aron Dønnum og Kristoffer Zacharriasen. Spillerne barket sammen i kraftig munnhuggeri. VIFs Bjørdal synes nettopp slik oppførsel kjennetegner trønderne.

- Det er litt typisk Rosenborg. De har personligheter som liker å trykke til og påvirke dommeren litt. Det er ikke første gang de er store i kjeften, sier han.

- Det eneste de skaper er jo på dødball det også, så det er greit det. Jeg har en god følelse og synes vi følger planen. Vi er fornøyd med ett poeng, selv om vi gjerne skulle hatt tre, svarer RBK-back Erlend Dahl Reitan avslutningsvis.