*Nettavisen* Sport.

Hareide stolt av miljøet

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): Både spillere og trenere skryter av stemningen i det norske landslaget. Egoistene er borte – og erstattet av allsang og lagånd.

14.10.04 14:03

Åge Hareide overtok ansvaret for det norske fotballandslaget ved nyttår, og bestemte seg raskt for å sette fokus på miljøet i troppen. Målet var å skape en lagånd, og luke vekk ugresset som førte til for eksempel «Slagene i Drammen».

RBK-miljøet som mal
- Vi brukte seks Rosenborg-spillere i Hongkong for å sette en standard for væremåten vi ønsker på landslaget. Vi skal være åpne, fokuserte og hjelpe hverandre. Og vi har skapt et miljø vi kan være stolte av, sa Åge Hareide på torsdagens pressekonferanse.

Betydningen av et godt miljø så hele Norge onsdag kveld. Slovenia ble sendt hjem med 0-3 etter en overbevisende festforestilling av Hareides utvalgte menn.

Etter kampen snakket spillerne om hvor godt miljøet i troppen er under Hareide.

- Det er en fantastisk stemning i troppen. Vi har hatt allsang i bussen hele uka, sa Thomas Myhre etter den viktige seieren.

Egoistiene er borte
Åge Aleksandersen, Postgirobygget og annen norsk musikk er populært blant spillerne. I garderoben før avspark sang det norske landslaget «det er min dag i dag». I bussen synger de om «Lys og Varme».

Ikke rart de oppnår god stemning og gode resultater.

- Det er kanskje bra at vi opplevde såpass sterke ting i fjor. Vi har kommet godt ut av det. Personer har endret karakter. Det var nødvendig at spillere som tidligere satte seg selv i fremste rekke, nå setter laget først, forklarte Hareide torsdag.

Tommy Svindal Larsen er en av de som setter størst pris på det gode miljøet.

- Måten jeg ble tatt imot på av gutta da jeg kom, var veldig fin. Jeg har fått litt ekstra klapp på skulderen, og føler jeg har ekstra tillit nå. Det har jeg ikke alltid følt, sa Svindal Larsen etter Slovenia-kampen.

Nürnberg-kapteinen fikk karakteren 8 på TV 2 Nettavisens spillerbørs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.