RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide tenker psykologi

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Åge Hareide er bevisst når han overfor spillerne sier "hvis" og ikke "når" vi mister ballen. Slik innprenter han en offensiv innstilling.

- Det er psykologi. Det er hvordan du mater datamaskinen, sier Hareide som søndag starter med uendret lag i sin annen kamp som landslagssjef, finalen mot Honduras i den kinesiske nyttårsturneringen.

Han har under Østen-turen matet spillernes hoder med en rekke data som i sum skal gi trygghet, fokus, humør og offensiv innstilling. Så langt ser han ut til å ha trykket på de rette knappene, for spillerne har sprudlet både på og utenfor banen.

Bevisst strategi
Og Hareide bruker med omhu de positivt ladde ordene.

- Hvis jeg sier at "vi forsvarer oss, men når vi vinner ballen så angriper vi", da har vi tatt to steg tilbake. Hvis jeg sier at "vi skal angripe, men hvis vi mister ballen så forsvarer vi oss", har vi tatt to steg fram, forklarer Hareide.

Åpenhet
Selvsagt har Hareide gjort mange endringer, og mye av det handler om å våge mer. Laget er mer åpent både overfor pressen og omgivelsene ellers. I privatkamper offentliggjør han laget dagen før kamp, og spillerne murer seg ikke lenger inne på hotellet med medbrakt norsk mat når de er på langtur.

Norske spillere som sitter i et skur av en restaurant på ei lita øy og spiser kinesisk sjømat med pinner, er bare ett bilde på et lag som virker mer åpent for nye opplevelser, og kanskje litt mindre redd for fremmede omgivelser.

- Vi tar ingen sjanser med mat, men vi bruker heller ikke unødvendig energi på noe. Vi sjekket at det var fersk mat som ble tilberedt ordentlig, og da var det greit. Vi skal hygge oss sammen og ha opplevelser som kan gi et løft. Energien skal vi øse ut på banen, sier assistenttrener Stig Inge Bjørnebye.

(NTB)

Les mer om landslaget her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere