Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide usikker på Jan Derek

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Åge Hareide offentliggjør laget som møter Singapore først kampdagen. Han venter på Jan Derek Sørensens bein.

- Det blir ingen full utrenskning i forhold til kampene i Hongkong. Det er viktig å beholde noen som kjenner rytmen og strukturen, men jeg må først sjekke beina til spillerne litt, sa han før treningen på Nasjonalstadion tirsdag.

På treningen viste han fram samme lag nesten hele tiden i formasjonsøktene. Det var Erik Holtan – Alexander Aas (Bjørn Dahl mot slutten), Vidar Riseth, Tommy Berntsen, Erlend Hanstveit – Pa-Modou Kah, Jan Gunnar Solli – Ardian Gashi, Anders Stadheim, Magne Hoseth – Håvard Flo.

- Det kan bli justeringer i forhold til det laget, ikke mer. Vi mister en dimensjon uten Derek Sørensen) og Harald (Brattbakk). Magne Hoseth kan bygge opp en interessant kombinasjon på venstresiden med Hanstveit og Solli, mens Gashi er mer en inn-ut-kantspiller, sier Hareide og innrømmer at usikkerheten rundt uttaket handler om beina til Sørensen.

- Hvis han føler seg veldig pigg onsdag, kjører vi med ham.

Lyst til å spille

Sørensen innrømmer at han er sliten, men han har lyst til å spille igjen, for han har hatt det veldig gøy i de to kampene til nå.

- Jeg er god og sliten, helt klart, men jeg får bruke dagen godt, få litt behandling og spare kruttet til onsdag så får vi se hvordan det går. Jeg er vel ikke mest aktuell fra start, men for et innhopp, sier han.

Tre kamper på en uke er uvant kost for spillere helt i starten av sesongen.

- Det er viktig å ikke overdrive, for vi hadde bare to ukers trening bak oss da vi reiste hit. Det er en stor påkjenning og uvant å spille så mye på denne tiden, men samtidig har det definitivt vært gøy, sier han.

- Jeg har ikke vært bortskjemt med gode opplevelser på banen i det siste, og det er godt å være med og vise seg fram her. Vi har vunnet to kamper og en turnering, og vi har hatt det fint.

Påkjenning

Kampen vil bli en påkjenning for dem som skal spille. Det er varmt og fuktig i Singapore, og helt i starten av treningen tirsdag kom et voldsomt tropisk regnskyll som førte til at treningen måtte avbrytes et kvarter. Det kom mer regn utover dagen, og det blir tungt å løpe onsdag.

Hareide sier at han regner med å måtte bytte en del underveis. Ett bytte er allerede bestemt.

- Bjørn Dahl og Alexander Aas kommer til å spille hver sin omgang som høyreback. Ellers får spillerne løpe seg tomme, så bytter vi inn gode folk fra benken, sier han.

Karl Oskar Fjørtoft, Frode Johnsen og Jon Inge Høiland er borte, men det vil være mye kvalitet blant de åtte på benken.

De samme 11 spilte fra start i Hareides to første kamper. Dersom Sørensen blir reserve, vil bare tre mann spille fra start i tredje kamp på rad: Jan Gunnar Solli, Magne Hoseth og Håvard Flo.

Brattbakk, som ble kåret til beste spiller i Hongkong-turneringen, har friske bein etter å ha gått ut relativt tidlig i begge kamper der. Han vil gjerne spille, men må nok nøye seg med et innhopp onsdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!