RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Hareide uten Myhre

Sist oppdatert:
En skadet Thomas Myhre blir ikke med landslaget til Kroatia. Se troppen her!

Åge Hareide fortalte tidligere i uka til Nettavisen at han skal ta ut Norges beste spillere til privatkampen mot Kroatia, som er en viktig del av forberedelsene til avslutningen av EM-kvalifiseringen. Og med unntak av Thomas Myhre er alle de etablerte utenlandsproffene med.

Skadet på trening
Myhre pådro seg en ankelskade under trening for to dager siden, og blir derfor hjemme i London mens resten av landslaget reiser til Kroatia. Kampen spilles onsdag i neste uke, det vil si onsdag 7. februar.

- Kroatia har slått England og leder sin gruppe. Det er et sterkt lag. De var med i det siste VM-sluttspillet, og er nå på vei mot EM-sluttspillet. Det er en kamp vi ser fram til, sa Hareide under tirsdagens pressekonferanse.

Norge møter Bosnia-Hercegovina hjemme på Ullevaal Stadion i årets første EM-kvalkamp 24. mars.

Fire dager senere venter bortekamp mot Tyrkia. Den EM-kvalkampen spilles i Frankfurt. Årsaken til dette er at Tyrkia ble dømt til å spille tre kamper på nøytral bane av Fifas disiplinærkomité på grunn av bråket som fant sted i kampen mot Sveits høsten 2005.

- Et viktig år
- Det er et viktig år, et veldig viktig år, for det norske landslaget og for norsk fotball. Vi trenger et sluttspill, fastslo landslagssjefen.

Han skal for øvrig ha en treningssamling for hjemlige spillere i Manchester i England fra 5. til 9. mars. Når man legger til kampene mot Bosnia-Hercegovina og Tyrkia i EM-kvaliken senere samme måned, betyr det at mange tippeligalag må klare seg uten sine beste spillere i store deler av siste fase av sesongoppkjøringen.

Dette har flere klubbtrenere uttalt seg kritiske til.

Norge ligger på tredjeplass i EM-kvalikens gruppe C. Hareides menn har sanket sammen seks poeng på tre kamper, og ligger tre poeng bak både Tyrkia og Hellas. Bosnia-Hercegovina ligger på fjerdeplass, to poeng bak Norge.

Hareides tropp:
Rune Jarstein
Håkon Opdal

Erik Hagen
Brede Hangeland
Marius Johnsen
John Arne Riise
Bjørn Helge Riise
Frode Kippe
Anders Rambekk
John Anders Bjørkøy

Martin Andresen
Christian Grindheim
Kristofer Hæstad
Morten Gamst Pedersen
Tommy Svindal Larsen
Petter Vaagan Moen
Fredrik Strømstad

Ole Gunnar Solskjær
Ole Martin Årst
John Carew
Steffen Iversen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere