RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide vil ha råskap

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Åge Hareide etterlyser råskap hos de norske spillerne, og håper han får det servert onsdag kveld. Sammen med en porsjon presise dødballer.

LAMBERTSETER (TV 2 Nettavisen): - Jeg synes en del av spillerne mangler råskap, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Han snakker ikke om grisetaklinger, men en mental kraft, en urokkelig tro på egne ferdigheter.

Troen på at Tsjekkia kan slås.

- Vi har snakket om dette med å sprenge grenser. Skal vi klare det, må råskapen bli større, fortsetter den norske landslagssjefen. Han er et par nettkjenninger unna å lede Norge til nasjonens tredje VM-sluttspill.

Må fremover på banen
Skal Norge score mål, må landslaget først produsere målsjanser. Hareide vet utmerket godt hvorfor de uteble på Ullevaal lørdag, og håper å se mer offensive sidebacker, bedre innlegg og flere spillere foran Tsjekkias mål i returmøtet.

- Jeg vil ikke legge skyld på noen enkeltspillere. Men vi må ha nok folk i boksen. Lørdag var det egentlig bare Kristofer Hæstad og Christian Grindheim som var mobile nok. Vi hadde ikke gode nok bevegelser rundt John Carew og Steffen Iversen i den første kampen, mener Hareide, som nå har studert 0-1-tapet nøye.

Trolig kommer Jon Inge Høiland inn for André Bergdølmo og Thorstein Helstad inn for Jan Gunnar Solli i Praha. Kristofer Hæstad har en hoven vrist, og tok det rolig på mandagens trening, mens Christian Grindheim lå syk på hotellrommet.

Hæstad spiller fra start, mens Grindheims plass på laget er usikker på grunn av sykdommen.

- Både Fredrik Strømstad og Jan Gunnar Solli kan spille sentralt. Fredrik og Kristofer har fungert veldig bra sammen i Start, poengterer landslagssjefen.

Hæstad har råskapen
Det er i alle fall ingen tvil om at nettopp Hæstad har den råskapen Hareide ønsker mer av. Ole Martin Årst liker å tro at også han har noe å bidra med på den fronten. Årets eliteserie-toppscorer trente lett mandag, på grunn av lårhønen han fikk lørdag, men håper å trene for fullt tirsdag.

Og drømmer selvsagt om en plass ved siden av John Carew onsdag kveld.

- Jeg er klar. Får jeg sjansen, skal jeg gjøre mitt beste, lover Årst.

Han minner om at Tromsø stod for et lite mirakel da de slo ut Galatasaray i Uefa-cupen.

- Hvorfor skal ikke vi klare det samme mot Tsjekkia?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere