RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide vil se Nevland

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Usikkerheten rundt Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen gjør at landslagssjefen retter kikkerten mot Japan og Nederland.

MANCHESTER/OSLO (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær er høyst usikker til Norges EM-kvalifiseringskamper mot Bosnia-Herzegovina og Tyrkia i slutten av mars. Han ble kneoperert forrige lørdag.

Samtidig har Steffen Iversen fått spolert mye av sesongoppkjøringen på grunn av diverse skader.

Derfor er landslagssjef Åge Hareide på jakt etter en eller to ekstra spisser i troppen.

Johnsen inn, Nevland kanskje
På et pressetreff i forbindelse med treningsleiren i Manchester mandag kveld fortalte Hareide at Frode Johnsen helt sikkert vil bli hentet inn i landslagsvarmen.

Han kommer også til å reise til Nederland for å se Erik Nevland i aksjon mot Willem II førstkommende lørdag.

- Frode spilte den første seriekampen i Japan i helga, og har vært veldig nyttig for oss i mange kamper. Spesielt på Ullevaal hvor vi ofte har litt mer trøkk. Han blir hentet hjem til kampene mot Bosnia og Tyrkia, sier landslagssjef Åge Hareide til Nettavisen.

Samtidig kan Erik Nevland også få en sjanse. Hareide mener nemlig at det er en stor fordel å være i utlandet sammenliknet med Norge akkurat nå.

- Jeg tror det er veldig viktig å se mot spillere som er i gang med sesongen. De har et fortrinn på norske spillere i denne perioden. Så Erik Nevland er en annen mann som er aktuell - i hvert fall for troppen. Han er en målscorer. Han scoret sist. Han har vel 11 mål i Nederland, og scoret et flott mål mot NAC Breda sist. Jeg skal selv se ham i aksjon mot Willem II kommende helg. Det blir nemlig viktig å ha noen målscorere å velge mellom mot Bosnia, sier Hareide.

Usikkert på topp
John Carew er sikker på topp mot Bosnia og Tyrkia, men det store spørsmålet er altså hvem som erstatter Ole Gunnar Solskjær hvis han ikke blir klar. Steffen Iversen har hatt diverse trøbbel i hele år, og var ikke god mot Kroatia. Spørsmålet er om han finner formen før EM-kvalifiseringskampene.

Mandag lå han syk på hotellet da resten av det norske ligalandslaget trente.

Nøyaktig hvordan situasjonen er med Solskjær, kunne eller ville ikke Hareide gjøre rede for heller.

- Jeg har ikke snakket med ham. Det vil jeg gjøre tirsdag. Men hva vi vet og ikke vet, det er ikke alltid jeg vil si det til dere heller. Det styres også mye herfra - av Manchester United. Det er ikke alltid vi kan slippe videre den informasjonen vi får, sier Hareide.

- Hvor svekket vil vi være uten Solskjær?

- Det er vanskelig å måle. Vi vet at Ole Gunnar i slag betyr mye, men det eneste som teller er at de 11 vi sender ut er i stand til å gjøre en god nok jobb mot Bosnia og Tyrkia, påpeker landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere