Hareide vil trene Norge

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Åge Hareide har informert Rosenborg-ledelsen om at han ønsker å trene Norges landslag. Trønderne erkjenner at Hareide trolig er ferdig i klubben.

28.11.03 09:58

- Jeg stiller meg til disposisjon hvis Norges Fotballforbund vil ha meg. Men hvordan de vil reagere, vet jeg ikke, sier Hareide til TV 2.

Møtte RBK onsdag kveld
Uttalelsen kom like etter at han hadde ledet Rosenborg til tredje runde i UEFA-cupen på Røde Stjernes bekostning. Da hadde RBK-direktør Rune Bratseth allerede kalt ham " uspiselig" for vinglingen i forbindelse med landslagsjobben.

- Jeg informerte Rosenborg-ledelsen onsdag kveld om at jeg ønsker å trene Norges landslag, hvis ledelsen i Norges Fotballforbund (NFF) fortsatt vil ha meg, sier Hareide.

- Hva sa RBK-ledelsen da du tok kontakt? spurte NTB.

- Rosenborg henviste til kontrakten de har med meg. Det gjenstår to år av den, og der står saken nå, fortsetter Hareide.

Ville verne om kampen
Han avviste alle spekulasjoner om at han allerede har inngått en avtale med NFF.

- Jeg har fått et tilbud fra NFF tidligere, men avviste dette fordi vi skulle spille viktig kamp mot Røde Stjerne. Jeg har ikke inngått noen ny avtale.

- Hvordan har de siste dagene vært?

- Jeg bestemte meg først for å si nei. Jeg ville verne om denne kampen. Men hjertet og hjernen sa noe annet. Det viste også kroppsspråket. For å være dønn ærlig, informerte jeg derfor RBK-ledelsen om skiftet på et møte onsdag, sier Hareide til TV 2.

- Du ble kalt uspiselig av Rune Bratseth. Hva synes du om det?

- Det er ikke noe problem. Jeg ville bare verne om kampen. Jeg har vandret mellom å bli og ikke bli i lang tid, og uansett valg ville det blitt vondt for noen, sier Norges trolig nye landslagssjef videre.

For siste gang
Han ledet Rosenborg til en solid 1-0 seier over Røde Stjerne i UEFA-cupen torsdag kveld. Men prestasjonene til spillerne kom i skyggen av det faktum at Hareide slutter i Rosenborg og mest sannsynlig overtar landslaget etter Nils Johan Semb.

- Det var viktig å vinne kampen i kveld. Nå har vi nådd alle målstetningene, det vil si å vinne serien og cupen samt å overvintre i UEFA-cupen, sier Åge Hareide til TV 2.

Han var selvsagt svært fornøyd med seieren i det som etter all sannsynlighet var hans siste som RBK-sjef.

- Spillerne gjorde en fantastisk jobb, skryter Hareide.

Vil Hareide lykkes som landslagssjef? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.