*Nettavisen* Sport.

Hareide ville ikke ha Helstad

Foto: Jean-Francois Monier (AFP)

- Vi var generelt skeptiske, sier Viking-treneren.

15.06.11 21:14

Viking har mildt sagt fått en svak åpning på sesongen, og det er mye snakk om krise i klubben som ligger helt sist i Tippeligaen - med bare fem scorede mål.

Kanskje kunne en spiller som Thorstein Helstad gjort noe med problemene foran motstanderens mål, ettersom den tidligere Rosenborg- og Brann-spilleren står uten kontrakt med franske Le Mans.

Men trener Åge Hareide fikk tilbud om å få Helstad inn i laget, takket han nei.

Viking var nemlig en av de norske klubbene som ble forespurt om de ønsket å hente Helstad til klubben, men stavangerklubben var ikke interessert.

- Vi har allerede to spisser som er over 30 år i stallen. Derfor var vi generelt skeptiske, sier Åge Hareide til Aftenbladet.no.

Meritterte spillere som Erik Nevland (33) og Bengt Sæternes (36) har vært å finne på topp for Viking i år, uten å ha bøttet inn scoringer.

En ny veteran på topp var derfor utelukket for Hareide.

- Vi er opptatt av å bygge opp andre og yngre spillere. Dersom vi skulle hentet Helstad, ville vi helst leid ham, forklarer treneren.

Mye tyder på at Helstad likevel har funnet seg en ny klubb.

På tirsdag ble det nemlig meldt om at den 34 år gamle hedmarkingen etter all sannsynlighet kommer til å skrive under for Ligue 1-klubben Monaco i løpet av de nærmeste dagene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.