Gå til sidens hovedinnhold

Hareides beste og eneste våpen

Skal Norge ha noen som helst mulighet til å slå Italia, må vi bruke det beste og eneste våpenet vi har.

Utgangspunktet i alle fotballkamper er selvfølgelig og likt. Begge lag har like stor mulighet til å vinne, men de færreste har noen illusjoner om at Norge kommer til å gå ut på Ullevaal Stadion og valse over Italia.

Skal vi slå dem, er vi nødt til å bruke de våpnene vi har. Per i dag er ikke det mange, i hvert fall ikke mange nok til å matche Italias arsenal. Det er stort og massivt, for Italia er et lag i verdenstoppen. Det er ikke Norge slik situasjonen er i dag, og det er ikke bare FIFA-rankingen et vitnesbyrd på.

Landskampen mot Costa Rica tirsdag kveld ga ikke landslagsledelsen så altfor mange svar i forhold til Italia-kampen, som er det viktigste nå på kort sikt i forhold til å kvalifisere oss til VM. Åge Hareide sa også etter oppgjøret at han ikke brukte tirsdagens kamp til å teste ut mulige taktiske løsninger i forhold til Italia-oppgjøret. Spionene på tribunen reiste således tomhendte hjem, i den forstand at Norge, i hvert fall i teorien, kommer til å fremstå på en helt annen måte 4. juni.

Tradisjonelt sett har dødballene vært et viktig våpen for Norge. Mot Costa Rica kom sjansene vi skapte, så godt som utelukkende, på nettopp faste situasjoner, og det er liten tvil om at Hareide & co co bør rendyrke dette elementet i taktikken mot Italia. Vi er ikke gode nok til å spille oss rundt på kanten eller gjennom i midten. Det har vi kort og godt ikke spillertyper til per i dag. Vi må bruke det beste våpenet vi har for alt hva det er verdt.

Det betyr dødballer, dødballer, dødballer.

Åge Hareide vil foreløpig ikke si noe om hvordan Norge skal spille mot Italia. Det er kanskje like greit. Overraskelsesmomentet kan være vel så viktig mot seiersvante italienere, som sikkert har en viss formening om hva som venter dem på Ullevaal, annet enn en skamløst dårlig gressbane. Derfor kan Hareide fint komme til å gjøre noe totalt uventet, og håpe på at sjokket vil være nok til å få Italia ut av fatning, nok til at vi får det avgjørende målet, og ikke dem.

Uansett hva Hareide velger, er det liten tvil om at vi kan slå Italia, selv om det neppe blir noen festforestilling rent underholdningsmessig. Og selv om Italia har verdensstjerner som Cannavaro og Nesta i midtforsvaret, har Norge bra med luftstyrke, innsatsvilje og tæl. Med Morten Gamst Pedersens silkefot til å pepre 16-meteren med harde, presise innlegg, er Norge farlige mot en hvilken som helst motstander i verden.

Det må vi utnytte mot Italia.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken