RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

Hareides bønn til Hodgson

Sist oppdatert:
Brede Hangeland spilte sin kanskje beste landskamp noensinne mot Hviterussland. Nå har Åge Hareide en bønn - til Roy Hodgson.

MINSK (TV 2 Nettavisen): Med Brede Hangeland i midtforsvaret har Norge holdt nullen i to kamper på rad nå. Viking-spilleren har vært bunsolid i samfulle 180 minutter, og blir hyllet av alle dagen etter 1-0-seieren i Minsk. I Viking spiller han imidlertid midtbane, noe som volder landslagssjef Åge Hareide en smule hodebry.

Prat med Hodgson
Nå vil han ta en prat med Viking-trener Roy Hodgson med tanke på å matche Hangeland som midtstopper også i Viking.

- Brede har alltid hatt et potensial. Han har ikke fått sjansen så mye. Og Claus (Lundekvam, red.anm) har gjort det akseptabelt som midtstopper, men nå fikk Brede muligheten, og han viste at han er god nok. Det er litt bekymringsfullt at han skal spille på midtbanen framover. Jeg vil håpe at Roy kan høre på meg. Jeg har en bønn til han, og det er å bruke Brede Hangeland som midtstopper. Jeg skal ta en prat med han om det. Men det er han som er klubbtrener, og det er han som bestemmer i klubben sin. Men vi kan jo ha en liten bønn, sier Hareide.

Landslagssjefen har full forståelse for at klubbens behov er et annet enn landslagets, men blir Hangeland matchet som midtstopper mot Hamburg og Monaco i Uefa-cupen, blir Hareide storfornøyd.

Hovedpersonen selv har ikke noe tro på at Hodgson vil høre på Hareide.

Bryr seg ikke
- Jeg tror ikke det er noen som bryr seg mindre om hva andre mener enn Roy Hodgson. Han tar ut akkurat det laget han mener er best. Sånn må det være også. I år har det vist seg at det er best for laget at jeg er midtbanespiller. Jeg tror det er sånn ennå hvis alle er skadefrie. Så jeg er innstilt på å være midtbanespiller igjen til helgen, sier Hangeland til TV 2 Nettavisen.

Viking-spilleren får masse skryt av Hareide også dagen derpå:

- Brede er en konstruktiv spiller. Og kravet i internasjonal fotball er også at man kan spille ball som midtstopper. I det ligger det mye å kunne vende spillet fort. I går brøt han og sendte pasninger i en og samme bevegelse. Det er sånne ting som viser kvalitet, sier Hareide.

Og Hangeland har ambisjoner om å komme seg ut i verden.

- Ambisjonen er å nå så langt som mulig. Det har det vært lenge. Jeg håper at jeg er god nok til at noen henter meg til en annen liga. Det er mange store ligaer det kunne vært kjekt å prøve seg i, men jeg har lært meg en ting, og det er å fokusere på det som skjer her og nå. Så får man ta ting som de kommer. Det nytter ikke å drømme seg vekk. Da kommer du ingen vei, sier han.

Innstilt på Viking
- Er du like overrasket som alle oss andre om du spiller i Viking i januar?

- Jeg er innstilt på at jeg er i Viking også da, så får vi se. Men nå har det vært så mye snakk om overganger de siste fem-seks overgangsvinduene, uten at det er blitt noe, så jeg tar ingenting for gitt. Jeg får ta det som en bonus når det eventuelt skjer.

Kontrakten til Brede Hangeland går ut etter neste sesong. Sjansen for at Viking selger når overgangsvinduet åpner igjen i januar, er derfor betydelig større nå, dersom klubben skal få et anseelig beløp for sin midtstopper-juvel.

PS! Trenerlegenden i Viking var raskt ute med et svar til Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere