RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX

Hareides lille frykt

Sist oppdatert:
Landslagssjefen frykter manglende høyde mer enn et forsvar fullt av Lillestrøm-spillere.

BEOGRAD (Nettavisen): - Vi sliter med at vi er blitt så lave, sukker Åge Hareide oppgitt, og innrømmer at feilen selvfølgelig er hans egen – spillerne er i all hovedsak utvokst i det de kalles inn på det norske landslaget.

Luftkrig
Mot Serbia venter han en tøff kamp, spesielt fra deres to meter og to centimeter høye spiss, Nikola Zigic fra Racing Santander. Da er det godt at i alle fall én mann i det norske forsvaret har noen centimeter på strømpelesten.

- Frode (Kippe) har hatt en fin sesong, og kan være god å ha mot en velvokst spiss som Zigic, understreker landslagstreneren.

Men om Kippe, nummer to på Nettavisens spillerbørs i år, får mer enn godkjent i år, er påstanden likevel at Lillestrøms forsvarsspill har vært klubbens akilleshæl denne sesongen. Men landslagssjefen er ikke bekymret for å bekle tre firedeler av forsvaret med Lillestrøm-spillere, slik tirsdagens formasjonstrening tydet på.

- Nei, de var veldig gode tidligere i år, mens dere journalister bare husker den siste delen av sesongen, mobber Hareide.

LSK: Best i test
Og får støtte av Lillestrøms Anders Rambekk.

- Vi er faktisk det laget i Tippeligaen som har gitt motstanderen færrest sjanser i år, påpeker den anvendelige og ettertraktede LSK-spilleren.

Det er i alle fall uoffisielle tall som støtter opp under akkurat den statistikken, men like forbasket var det personlige feil i forsvaret som kostet Lillestrøm dyrt på slutten av sesongen. Akkurat det er Rambekk også villig til å innrømme, men han mener likevel det kan være en fordel for Norge å ha tre LSK-spillere i forsvaret i Serbia-kampen, skulle Hagens skade gjøre spill utenkelig.

- Kippe og jeg kjenner hverandre veldig godt, og det er selvsagt en fordel å ha spillere rundt deg som du kjenner fra før.

Kjent er også Rambekk med stopperplassen, som han har siklet på lenge.

- Jeg har bare spilt én landskamp på stopperplass tidligere, og de andre på høyrebacken, men det er midtstopper jeg trives best som, innrømmer den tidligere - og fremtidige? - Odd-spilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere