*Nettavisen* Sport.

Hareides revansje

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Fire kamper uten seier mot Tippeliga-motstand. Mot Brann fikk Åge Hareide og Viking full uttelling.

21.03.10 23:07

VIKING-BRANN 4-0:

Odd, 0-1. Aalesund, 1-1. Start 2-3. Det var Vikings beholdning i sesongoppkjøring, og bedre ble det ikke da Vålerenga slo rogalendingene 2-0 i seriepremieren.

Mot Brann kom hevnen. Til gagns.

Full ketsjup
Fire baller trillet Viking bak Håkon Opdal, og ketsjupflaska ble åpnet bare åtte minutter ut i Vestlands-derbyet. Millioninvesteringen Patrik Ingelsten var iskald da han tok imot Vidar Nisjas innlegg, tok ned ballen, og hamret den inn fra kort hold. Samme Nisja sto for tur drøye ti minutter senere, da han utnyttet en svak avklaring av den tidligere landslagskeeperen, og dunket inn 2-0 nede i det nærmeste hjørnet.

Full jubel i Stavanger, i Brann begynte skjelvingen. Og – det syntes.

Bergenserne var overhodet ikke med på notene i førsteomgangen, og vondt ble til verre rett før sidebyttet, da Alexander Ødegaard sto for dagens scoring. Fra snaut 20 meter klinte til på breddeholderen til på volley – og Håkon Opdal var sjanseløs.

Pausen kunne ikke komme fort nok for Brann, men det var ingen trylledrikk å tilsette i Bergens-teen. Viking fortsatte å skape de største sjansene, og når Brann i tillegg sto for en skikkelig gavepakke da timen var passert, er det ikke rart at resultatet ble som det ble. Andreas U. Andersen fant en umarkert Birkir Bjarnason på Branns femmeter, og islendingen kunne score en av karrierens enkleste mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra vondt til verre
Branns akilleshæl i fjor var forsvarsspillet, det ser ikke bedre ut i år. Når de heller ikke har klart å gjøre noe med Rodolph Austins temperament i løpet av vinteren, så er det ikke rart at det går galt for Bergens fotballstolthet.

Da kvarteret gjensto fant jamaicaneren det for godt å slå til Håkon Skogseid, og Tom Henning Øvrebø hadde et enkelt valg – Austin kunne gjøre dusjen varm for lagkompisene.

Var frustrasjonen stor i Brann-leiren, var det stor jubel i Vikings. Sesongens første seier, Patrik Ingelsten med sin første scoring, og ikke minst klubbens største Tippeliga-seier siden november 2006 - også det mot Brann. Den påfølgende sesongen tok siddisene bronse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

- Vi trengte dette, for vi var litt snublende inn mot sesongen, sier Åge Hareide til TV 2 etter kampen.

- Vi har jobbet mye med aggressiviteten og innstilling den siste uka, og vi måtte våge mer.


- Mister hodet
Jobbe mye må også Brann gjøre i tiden framover. Ett poeng på to runder, hvor den andre motstanderen var Haugesund i Bergen, er mildt sagt en katastrofestart for ambisiøse bergensere. Steinar Nilsen går en tøff tid i møte, og var tydelig skuffet etter kampen.

- Det var veldig tungt, spesielt i førsteomgangen.

- Jeg forventer at vi spiller fotball, og ikke bare sparker ballen unna. I dag mister vi i tillegg hodet i egen målgård, sier Brann-treneren til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.