*Nettavisen* Sport.

Hareides to ønsker

Foto: (FOTO: HÅKON M. LARSEN/SCANPIX)

Onsdag spiller Norge mot Brasil. Åge Hareide trekker spesielt fram to ting som Norge må bli bedre på før EM-kvaliken starter 2. september.

15.08.06 10:17

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Norge har ikke vunnet en eneste landskamp i 2006, en statistikk som står i sterk kontrast til resultatene Åge Hareide oppnådde i sine første to år som landslagssjef.

Sterke lag
Resultatene har, om ikke annet, i det minste gått rett vei. Etter tre strake tap innledningsvis i 2006, inkludert det stygge 0-5-tapet for USA, har landslaget to uavgjorte resultat i ryggen.

- Vi har matchet oss mot veldig sterke lag, og det har vi gjort bevisst for å avdekke ting i vårt eget lag. Men vi viste mot Paraguay (2-2) og Sør-Korea (0-0) at vi er på rett vei, sier Hareide.

Han talte 15 målsjanser til Norge i disse to kampene.

Nå kommer Ole Gunnar Solskjær tilbake på landslaget, noe Hareide håper vil bedre på effektiviteten.

Stort pluss med Solskjær
- Ole Gunnar er en god avslutter, og det blir viktig for det norske landslaget. I internasjonal fotball får du ikke mange muligheter, og de mulighetene du får, må du ta vare på. Hvis han kan bedre effektiviteten vår, er det et stort pluss, konstaterer sjefen.

Men han er først og fremst opptatt av å utvikle Norge som lag. Og da er det spesielt to elementer i det norske spillet Hareide ønsker å forbedre:

- Det å bli enda bedre på dødball er viktig, og det å bli enda bedre til å erobre ballen sentralt på banen er viktig for å få kjørt overganger. De fleste internasjonale lag i dag er gode i etablert forsvar, sier Hareide.

Onsdagens kamp mot Brasil på Ullevaal er siste sjanse til finpuss før EM-kvaliken starter i Budapest 2. september, og fortsetter med hjemmekamp mot Moldova fire dager senere.

Fin test
- Vi er storveis fornøyd med å få spille generalprøve mot Brasil, det er ingenting som er bedre enn det. Nå får vi sannsynligvis testet ut alt vi har av kvaliteter for øyeblikket, smiler Hareide.

Og fortsetter:

- Brasil-kampen gir oss en mulighet til å teste ut hvordan vi vil se ut i Budapest. Vi vet at Ungarn er vanskelige å slå på hjemmebane. Det fikk Sverige erfare da de spilte 1-1 der. Men en godt gjennomført kamp mot Brasil, med en god prestasjon, vil sette oss i stand til å tro veldig sterkt på seier i Budapest.

Hareide varslet under mandagens pressekonferanse at Ole Gunnar Solskjær kommer til å spille fra start, trolig sammen med John Carew på topp. Les mer her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.