Gå til sidens hovedinnhold

Harry Kane blir i Tottenham

Den engelske landslagsspissen bekrefter selv at han ikke forlater klubben. Ekspert er imidlertid skeptisk til kryptisk meldingen fra stjernespissen.

Harry Kane skriver i en Twitter-melding onsdag ettermiddag at han blir værende i Tottenham denne sesongen.

- Det var utrolig å se mottakelsen fra Spurs-fansen på søndag og lese meldingene jeg har fått fra supportere de siste ukene. Jeg kommer til å bli i Tottenham denne sommeren og er hundre prosent fokusert på å hjelpe laget med å oppnå suksess, skriver Kane.

- Blir fort 20-30 mål med Kane denne sesongen

Kjempepositivt for Tottenham at Kane blir, mener TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Det var på tide fra Kane selv også, å bestemme seg. Tottenham blir jo fort 20-30 mål bedre med Kane den neste sesongen, det sier seg selv. Så var det nok litt viktig for Kane også at de har fått en god start. Det må ha vært inspirerende, sier TV 2-kommentatoren til Nettavisen.

Les også: Jonas Gahr Støre reagerer på Premier League-priser

- Hvor mye bedre blir Tottenham med Kane nå?

- De blir vel 20-30 mål bedre. Mange avskriver Kane etter hver sesong, men han kommer tilbake hver gang. Han startet også EM svakt, men det tok seg opp. Han er en av verdens beste goalgettere. Det er stas at ikke alle de beste samles på samme sted, sier han og peker på at City ikke får den engelske landslagsspissen i troppen.

- Det var i planene deres å kjøpe Kane. Det var jo friske summer i sving og. Jeg er spent på hva de gjør fremover, for de trenger en spiss, sier Alsaker.

Thorstvedt skeptisk

Kane-nyheten gleder tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt. Han er imidlertid skeptisk til formuleringen til Kane i sosiale medier.

– Det er fint at det falt på plass. Men jeg biter meg merke i de to ordene «this summer». Jeg tenker umiddelbart at det betyr at han forlater Tottenham om ett år, sier han til NTB.¨

Foreløpig lever uansett Tottenham-fansens håp om at klubben kan vinne titler med Kane på laget. Thorstvedt tror imidlertid heltestatusen til storscoreren har fått seg ett skudd om baugen.

– Jeg tror den uforbeholdne heltestatusen han har hatt har fått seg en knekk, konstaterer Thorstvedt.

- Fantastisk å få han tilbake

TV 2-kollega Kasper Wikestad mener nyheten er tung å få for City sin del.

- Det er bra for Spurs og dumt for City. Han har nok ønsket seg en overgang til City, men ikke for enhver pris. Det er noe ærefullt over det. Det at han ikke tok i bruk alle triksene for å bytte klubb når de ikke kom til enighet, er fint. Jeg tror ikke det er noen onde følelser mellom Kane og spillerne, og heller ikke mellom Kane og supporterne, sier Wikestad til Nettavisen.

Han tror supporterne og folk i og rundt klubben har forståelse for at Kane, som snart er 29 år og vært med på hele Spurs-reisen, hadde lyst til å skifte beite.

- Han har gitt alt for klubben, ikke vunnet noe og sett at laget rundt har blitt svakere. Da er det lett å forstå at han har tenkt i de banene for egen karriere. At han krummer nakken enda en gang og sier at han blir værende er stort. Det viser at han har klubben i hjertet, sier treneren.

- Det blir fantastisk å få han tilbake etter en god start. I tillegg er treneren flink til å få ut det beste av spillerne. Hvis Tottenham kan få Alli, Son og Kane i gang, kan det bli veldig gøy for Spurs etter hvert, mener TV 2-kommentatoren.

Les også: Neville oppgitt. Vil ha Kane til Manchester United

- Avslått gigantbud

Kane har vært jaktet av Manchester City i hele sommer og skal selv ha vært interessert i en overgang til de lyseblå, men Spurs skal ikke ha vært interessert i å gi slipp på spissen.

Fotballjournalist Fabrizio Romano meldte tidligere onsdag at Tottenham-styreformann Daniel Levy nylig har avslått Citys siste bud på 150 millioner pund.

Det er fortsatt en uke igjen av overgangsvinduet, men Kane gjør det altså klart allerede nå at en overgang ikke vil bli noe av.

Hørt Nettavisens siste episode av podcasten Silly Season?

Langtidskontrakt

Kane har fortsatt tre år igjen av langtidskontrakten han skrev under på for tre år siden.

Det har blitt spekulert i at Kane kan komme til å signere en ny avtale med Spurs dersom han ikke signerte for City i sommer, men foreløpig virker ingen ny avtale å være på plass.

Kane går for å være en av verdens beste spisser og ble både toppscorer og spilleren med flest målgivende pasninger i Premier League forrige sesong.

Han har imidlertid foreløpig til gode å vinne noe med Tottenham.