Fulham – Tottenham 0–1

Tottenham stakk av med seieren i møte med Fulham. Målscoreren stakk av med all oppmerksomhet på Craven Cottage. Harry Kane tangerte nemlig klubbrekorden ved å score sin 266. scoring i Spurs-drakta.

«Det er spillere man aldri har hørt om som har vunnet ligaen tre-fire ganger. Så har du spillere som Harry Kane, som vil huskes for sine scoringsferdigheter, skryter Viaplay-profil Jan Åge Fjørtoft.

Han er langt ifra den eneste som har hyllet Kane, men som samtidig påpeker det faktum at han fortsatt ikke har vunnet en tittel. 29-åringen har hatt en innholdsrik karriere og er for øyeblikket nummer to på scoringslista i Premier League. Det bak Erling Braut Haaland i Manchester City.

Den tidligere fotballstjernen Gary Lineker beskriver Kanes historiske tangering som en utrolig prestasjon.

«Før dere starter, ja, jeg vet at han ikke har vunnet noe. Også, det faktum gjør ham ikke til en mindre fotballspiller», fastslo Lineker på Twitter.

Fotballekspert Lars Tjærnås mener Kane hadde vært den store «snakkisen» i den engelske ligaen denne sesongen, dersom det ikke hadde vært for Braut Haaland.

Det er ventet at Kane blir et ettertraktet salgsobjekt til sommeren, da kontrakten hans utgår i juni neste år. Spilleren har blant annet blitt linket til Manchester United og Real Madrid.

Fulham åpnet best

Det var Fulham som kom best i gang på egen hjemmebane mandag kveld. Det skulle likevel ta tid før den første scoringen satt på Craven Cottage.

Idet klokken tikket mot pause våknet Spurs til liv og sørget for at det omsider ble kamp ute på gressmatta. Ikke lenge etterpå kom de til kampens første scoring. 1-0-målet ble historisk for Harry Kane som satte sin scoring nummer 266 for klubben. Dermed er han på delt førsteplass over spillere som har scoret mest noensinne for Tottenham. Rekorden deler han med Jimmy Greaves.

Lagene gikk til pause på stillingen 1–0 etter det som ble omtalt som ikke bare historisk, men et «klassisk» Harry Kane-mål. Son Heung-min fant Kane fint plassert like utenfor sekstenmeteren og sistnevnte klinte til fra avstand og plasserte ballen til høyre for keeper.

– Det er det mest forutsigbare Harry Kane-målet du noen gang vil se, for når han kommer på den høyre foten vet du hva som kommer til å skje, uttalte Gary Neville til Sky Sports.

Les også: Nettavisen erfarer: Ofkir signerer fireårskontrakt med Vålerenga

Trøbbel for Mitrovic

I andre omgang fortsatte Tottenham den gode trenden etter Kane-scoringen, men Fulham hadde på ingen måte gitt opp å utligne på egen hjemmebane.

Like før fulltid ble det dramatisk på Craven Cottage. Aleksandar Mitrovic lå nede og måtte hjelpes av banen.

– Her er det trøbbel. Veldig, veldig synd altså, sa Viaplays Nils Johan Semb idet serberen haltet mot benken.

Stjernespilleren kom seg imidlertid på beina igjen og klarte å avslutte kampen. Det ble et spennende oppgjør helt inn mandag kveld, for de to lagene som til tider hadde spilt en jevngod kamp.

Det ble ingen flere mål mandag og Tottenham kunne juble over seier og tre poeng. Det betyr at Tottenham er tre poeng bak Manchester United på tredjeplass på tabellen.

Vi fulgte kampen live: