Harsem går ut mot landslagsledelsen

KRITISK: Kathrine Harsem er kritisk til landslagsledelsen.

KRITISK: Kathrine Harsem er kritisk til landslagsledelsen. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Langrennsløperen føler seg dårlig behandlet.

Etter at Kathrine Harsem (30) ble vraket til landslaget for kommende sesong, forteller hun VG lørdag at hun føler seg dårlig behandlet av landslagsledelsen.

- Jeg føler jeg er blitt dårlig behandlet. Jeg synes uttaket er svært urettferdig, forteller hun til VG.

Endret fokus etter råd fra treneren

Harsem kollapset under sesongoppkjøringen i fjor, og var sikker på at hun skulle få tid til å komme seg igjen. Den tiden føler hun ikke at hun har fått.

I et blogginnlegg forklarer 30-åringen at hun føler seg straffet for å ha tatt vare på seg selv fremfor å bare fokusere på langrennen - et valg hun skal ha tatt i samråd med landslagsledelsen. Hun mener hun har fulgt rådene til både lege og trener, og mener dermed at det var urettferdig at hun ikke var blant de som fikk plass på elite- eller rekruttlandslaget.

Ifølge VG skriver Harsem på bloggen at hun tidligere skal ha fått beskjed om at valgene hun tok det forrige året ikke skulle få konsekvenser for landslagsplassen.

«Jeg har fått beskjed om at det ikke skal være et fokus i det hele tatt. Jeg liker ikke å kalle meg selv syk. Jeg er ikke syk. Men jeg har hatt store mentale utfordringer, som i stor grad har påvirket meg fysisk. Jeg har hele veien hatt en trygghet for at plassen min ikke var i fare.» skriver Harsem på bloggen.

Skiforbundet respekterer kritikken

Konfrontert med Harsems kritikk, har sportssjef Espen Bjervig svart VG at han ikke vil gå inn på enkeltuttak, men at han har respekt for at utøvere ikke alltid er enige med de sportslige vurderingene til landslagsledelsen.

Elitelandslaget for 2019/20-sesongen består av følgende løpere: Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Kari Øyre Slind, Lotte Udnes Weng, Tiril Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Therese Johaug og Ragnhild Haga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.