*Nettavisen* Sport.

Hasek vant i comebacket

Foto: (AP/Scanpix)

Dominik Hasek, en av tidenes beste ishockeymålvakter, spilte natt til lørdag sin første kamp på nesten to år.

24.09.05 08:58

40-åringen skrev under for Ottawa Senators for et drøyt år siden, men først natt til lørdag debuterte han for den kanadiske NHL-klubben. Fjorårets lockout gjorde at tsjekkeren måtte vente så lenge.

Sesongoppkjøringen er i full gang i den nordamerikanske proffligaen, som starter sesongen 5. oktober.

Dominik Hasek stoppet 19 skudd i sin første kamp siden 8. desember 2003. En annen debutant, Dany Heatley, scoret ett mål og to assists i 3-0-seieren over Pittsburgh. Penguins spilte uten både Mario Lemieux og Sidney Crosby.

- Jeg hadde det gøy etter at jeg reddet et par skudd. Men de spilte uten mange av sine beste spillere. Jeg møtte ikke de farligste skytterne, så jeg er ikke for begeistret. Det blir annerledes med Lemieux og Crosby i laget deres. Men det var en god start for meg, sa Hasek til AP.

Hasek spilte 34 minutter av kampen før han ble avløst av Kelly Guard, som reddet 11 skudd.

Brandon Borchenski scoret det første målet i overtallsspill mot slutten av første periode, mens Jason Spezza hadde assists på alle tre scoringene, inkludert Zdeno Charas mål i tom kasse to minutter før slutt.

Penguins-trener Eddie Olczyk valgte å hvile Lemieux og Crosby fordi han ikke ønsket av de skulle spille tre kamper på rad.

En annen som gjorde comeback natt til lørdag, var Todd Bertuzzi. Vancouver Canucks-stjernen spilte sin første kamp etter suspensjonen han fikk for overfallet på Steve Moore. Vancouver tapte 3-4 for San Jose Sharks.

Ole-Kristian Tollefsen spilte for Columbus Blue Jackets i 2-3-tapet for Nashville, mens Dallas Stars var uten Marius Holtet i2-3-tapet for Detroit Red Wings.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag