Gå til sidens hovedinnhold

Hæstad i 3.divisjon?

Nytt forslag kan tvinge Tippeliga-spillere ned i 3. divisjon.

- Bare tull. Slik karakteriserer Jan Erik Aalbu Divisjonsforeningens forslag om å kaste ut Tippeliga-klubbenes 2. lag fra 2. divisjon.

Dårlig matching
- Skal vi spille 2. laget i 3. divisjon da? Bare tull! Si at Lars Iver Strand og Kristofer Hæstad ikke spiller for førstelaget en helg, og så skal de matches mot tredjedivisjonsspillere. Det går ikke, sier sportsdirektør i Vålerenga, Jan Erik Aalbu til Aftenposten.no

Forslaget fra Divisjonsforeningen 2002 går ut på å kaste ut 2.-lagene fra 2. divisjon. Deretter vil foreningen kutte ned fra tre til fire avdelinger og ha 16 lag i hver avdeling. Dette kan skje etter fotballtinget i 2010.

Svært viktig arena
- For oss er 2. divisjon en svært viktig arena for utvikling av unge spillere og matching av førstelagsspillere, sier Aalbu. Han mener at toppfotballen må prioriteres om NFF ska nå sitt mål om å bli bedre på sikt.

Divisjonsforeningens planen innebærer også at 3. divisjon halveres, fra 24 til 12 avdelinger. Her skal også eliteserieklubbenes 2. lag spille.

Vil revitalisere
En slik endring kommer ikke til å virke før 2011-sesongen. Først må forslaget godkjennes på fotballtinget i 2010.

– Vi trenger en revitalisering. Samtidig vil vi døpe om dagens 2. divisjon til 1. divisjon, og 3. divisjon blir 2. divisjon. For nivå to er jo blitt Adeccoligaen. Ønsker man en utvikling og endring til det bedre er dette en mulig vei å gå, sier Divisjonsforeningens leder Kolbjørn Pettersen til NTB.

Bare fem Tippeligaklubber har ikke 2. lag i den tredje øverste divisjonen. Disse lagene er Bodø/Glimt, Brann, Aalesund, HamKam og Molde.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken