RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Even Emberland (procycling.no)

Haster ikke med proffdrømmen

Sist oppdatert:
Men Øster Hus-talentet har ambisjoner for Tour des Fjords.

HOVDEN (procycling.no): Sven Erik Bystrøm er klar for å vise seg frem på hjemmebane når første etappe av Tour des Fjords ruller i gang fredag.

Den 205 kilometer lange etappen fra Valle til Stavanger har en tøff åpning, med stigningen til Suleskarfjellet tegnet inn tidlig på løypekartet.

NB! Etappen følger du LIVE på procycling.no fredag

Øster Hus-rytter Bystrøm, som nettopp fullførte Arctic Race of Norway, tror imidlertid både han og lagkameratene kan slå godt i fra seg, både på åpningsetappen og på de resterende etappene til helgen.

Les også: Norsk ritt sa nei til dopingbefengt storlag

- Det er en helt annen løype her. Det er mye mer kupert og tekniske finaler. Vi ønsker å få et godt resultat og seier er jo egentlig et godt resultat – det er seire som teller. En etappeseier hadde vært helt fantastisk, selv om det bli utrolig vanskelig. En topplassering er vi også godt fornøyd med også, sier Bystrøm til procycling.no

- Bakken opp til Suleskar er utrolig tøff og hvis de beste kjører hardt opp der er det ikke alle som henger med. Men normalt sett er jeg en av dem som henger med, sier en håpefull Bystrøm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HJEMMELAGET: Øster Hus-Ridley kjører på kjente veier under Tour des Fjords.
HJEMMELAGET: Øster Hus-Ridley kjører på kjente veier under Tour des Fjords.

Klar for l’Avenir
Den krevende traseen i Tour des Fjords blir sånn sett en fin oppvarming til Tour de l’Avenir (som starter 24. august) hvor Haugesunderen får et tøft møte med de franske alper.

Rittet som også kalles «Ungdommens Tour de France» skal blant annet ha målgang på Col de la Madeleine (St François Longchamp).

Les også: - Vi kjenner hver sving og hvert hull på veiene

- I år er det delt inn i tre flate og fire skikkelig kuperte etapper. På papiret passer det meg kanskje ikke så utrolig bra, ettersom jeg er best i mellomkuperte løyper. Men jeg håper å overraske i de lange bakkene. Jeg gjorde ikke det i fjor, men hvis jeg presterer er det et godt ledd i utviklingen min, sier den talentfulle 21-åringen.

Lærer av Kristoff
I likhet med mange andre av Øster Hus-rytterne, trener Bystrøm med den Stavanger-baserte proffsyklisten, Alexander Kristoff. Det er inspirerende for den unge Bystrøm som går med egne proffambisjoner. Han har tidligere vært linket til Kristoffs Katjusja-lag.

Ifølge sportsdirektør i Øster Hus-Ridley, Morten Hegreberg, besitter Bystrøm alle de riktige egenskapene en topprytter behøver. Kanskje er han bare ett godt resultat unna proffdrømmen.

TROR PÅ BYSTRØM: Morten Hegreberg mener sin unge elev er svært nære en proffkontrakt.
TROR PÅ BYSTRØM: Morten Hegreberg mener sin unge elev er svært nære en proffkontrakt.

- Av våre ryttere så er det helt klart Bystrøm som er nærmest en proffkontrakt. Jeg tror han er nesten klar. Men han trenger noen resultater og han er bare 21 år, sier Øster Hus-sjef Morten Hegreberg.

Vil vinne mer før profflivet
Bystrøm har imidlertid ikke hastverk med å realisere proffdrømmen. Han har til gode å dominere i U23-klassen slik han hadde håpet, men føler likevel at utviklingen går i riktig retning.

- Jeg lærer utrolig mye av å trene med han (Alexander Kristoff). Det er ikke tilfeldig at han har blitt proff. Han har en utrolig profesjonalitet i treningen sin og det er inspirerende å trene sammen med ham, sier Bystrøm som i fjor vant det tyske rittet Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.

- Jeg har ikke hastverk. Det er usannsynlig å tro at man skal fly rett ut i proffverdenen etter bare noen år i U23-klassen. Det tar tid å bygge opp den riktige kapasiteten. Jeg har tatt noen steg og utviklet kapasiteten min. Det går rett vei, avslutter det unge talentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere