RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hat trick av Adu

Foto: AP / Scanpix
Sist oppdatert:
Freddy Adu markerer seg i U20-VM i fotball i Canada.

Freddy Adu ble i 2004 kjent da han fikk kontrakt med Major Soccer League klubben D.C. United. Han var da bare 14 år, og ble dermed den yngste profesjonelle idrettsutøver i lagsport i USA noengang.

Nå har det unge stortalentet fylt 18 år, og han spiller nå for Real Salt Lake.

Historisk
I natt laget Adu hat trick i U20-VM for USA mot Polen i en strålende 6-1 seier. Det gjorde Adu historisk. Han er nå den eneste spiller som har laget hat trick i både U17-VM og U20-VM.

Han ble også den yngste spilleren til å spille for USAs A-landslag, da han i en alder av 16 år debuterte i en vennskapskamp mot Canada.

Drømmer om Europa
Adu drømmer om å spille i Europa, og han sørget nok for å bli lagt merke til med scoringsshowet sitt i natt. Han har tidligere vært på treningsopphold i Manchester United. Sir Alex Ferguson hyllet da unggutten, og slo fast at han ville følge godt med på Adu videre.

Angrepsspilleren selv har erklært sin beundring for Real Madrid. Det blir nå spennende å se om storklubbene våger å sitte på gjerdet og vente, eller om de slår til og kjøper den målhungrige Adu allerede i sommer. Han er nemlig nå tilgjengelig for europeiske klubber siden han har fylt 18 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere