*Nettavisen* Sport.

Hat trick av halvblind back

Foto: AP/Scanpix

Bryan Berard mistet synet på det ene øyet i 2000. Natt til mandag scoret han sitt første hat trick i NHL.

09.01.06 09:12

Den 28 år gamle backen, som ble draftet som førstevalg i draften i 1995, var kanskje NHLs mest lovende back da han fikk ishockeykølla til Marian Hossa i øyet under en kamp i mars 2000. Berard mistet synet på dette øyet, og mange trodde karrieren hans var over.

Han fikk tilbake litt syn, og kunne året etter skrive under på en kontrakt med New York Rangers. Nå spiller han for Columbus Blue Jackets, og selv om karrieren aldri har blitt det den kunne blitt, klarer Berard seg bra i NHL selv om synet er kraftig redusert på det ene øyet.

Ikke minst klarer han seg bra offensivt.

Natt til mandag scoret han de tre siste målene til blåjakkene, alle i overtallsspill, da de vant 5-2 over Phoenix Coyotes.

- Det var bare en av de kampene hvor vi gjorde en god jobb med å få pucken tilbake til blålinja, sa Berard til AP. Columbus er blitt langt bedre i overtallsspill etter at stjernespilleren Rick Nash kom tilbake fra skade, noe Berard også bemerket.

- Det begynner å komme seg nå som Nash er tilbake.

Rick Nash bidro med ett mål og én assist, mens Rostislav Klesla scoret det øvrige målet for Blue Jackets, som vant for første gang i ordinær tid på ti kamper i Phoenix. Ladislav Nagy og Shane Doan scoret for Phoenix.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag