RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jason Cohn / Reuters / NTB scanpix

Hat trick da Pittsburgh avanserte

Sist oppdatert:
James Neal lekte seg med Ottawa Senators.

Pittsburgh Penguins har hatt en eventyrlig sesong, og de er storfavoritter til å vinne Stanley Cup denne sesongen.

Natt til lørdag sikret de avansement til finalen i Western Conference, etter at Ottawa Senators ble knust 6-2, og 4-1 i kamper.

Det var spesielt én mann som var i fokus natt til lørdag. Det var ikke Sidney Crosby, men James Neal.

Full kontroll
Brendan Morrow fikk drøye seks minutter ut i første periode æren av å sette inn kampens første scoring med skøyten. Etter å ha sett på videobevisene, kom dommeren frem til at målet skulle bli godkjent, noe som kan sies å være litt tvilsomt, da Morrow hadde en bevisst sparkebevegelse med foten.

Syv minutter ut i andre periode doblet James Neal ledelsen for hjemmelaget. Etter mye kluss foran mål, klarte til slutt Neal å krangle pucken inn i buret.

Kris Letang sørget for 3-0-ledelse 12.48 minutter ut i andre periode, før Milan Michalek reduserte for gjestene.

30 sekunder før hornet lagde signal for andre pause, var Jevgenij Malkin frempå og sørget for at Penguins gikk til pause med en komfortabel 4-1-ledelse.

11 minutter ut i tredje periode punkterte Neal kampen med sin andre scoring for kvelden, før Kyle Turris scoret et trøstemål for Senators, som så ut til å ha gitt opp.

I underkant av tre minutter spilletid igjen sørget Neal for sin tredje scoring for kvelden. Scoringen var av det vakre slaget.

Vingen gikk fremover på venstrekanten, før han skar inn i banen. Der fintet han av en Ottawa-forsvarer på vakkert vis, før han satte pucken utagbart bak Craig Anderson i Ottawa-målet.

- Vi visste hva vi var gode for
James Neal har vist seg som en god avslutter de siste sesongene, og natt til lørdag var vingen meget sentral igjen.

Etter kampen var han selvsagt fornøyd med avansement og sin egen innsats.

- Laget var veldig trygge på seg selv før kampen, og vi ville bare vise hva vi var gode for. Akkurat nå har jeg en deilig følelse, sa Neal til NHL.com etter kampen.

- Vi kommer til å fortsette med å gjøre det samme som vi har gjort. Vi vet at vi vil få gode resultater og gå videre hvis vi fortsetter det spillet vi har vist frem til nå, fortsatte Neal.

Penguins skal møte enten Boston Bruins eller Mats Zuccarellos New York Rangers i neste runde. Boston leder 3-1 i kamper, og er store favoritter til å gå videre til neste runde.

- Jeg har fulgt kampene tett. Vi vil vite hvordan laget vi skal møte spiller og gjøre oss klare for de, og være sikre på at vi fortsetter å spille som vi har gjort, sa Kris Letang etter at avansementet var et faktum.

(Video med tillatelse fra Viasat, som sender alle NHL-kamper direkte på Viaplay.no )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere