RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marwan Naamani (AFP/Scanpix)

Hat trick for Mark Cavendish

Sist oppdatert:
Og etter seieren fikk han klem av selveste Eddie Merckx.

Mark Cavenish sikret seg torsdag sin tredje etappeseier på rad i 2013-utgaven av Tour of Qatar.

Og dermed et ekte hat trick.

Briten, som sykler for det belgiske laget Omega Pharma-Quick Step, fikk et perfekt opptrekk av lagkameratene i en fartsfylt avslutning i ørkenlandet.

Det er var en meget fornøyd vinner som snakket om lagkameratene og seieren på den internasjonale sendingen etter etappen. Rett før intevjuet, vanket det klem og gratulasjoner fra tidenes beste syklist, Eddie Merckx.

- De klarte å kjøre opptrekk etter å ha kjørt (foran) hele dagen. Vi kjører skikkelig bra sammen. Vi snakket sammen i går om hvordan vi skulle kjøre i dag. Det var utrolig. To stykker kom av gårde med Edvald og vi lot BMC hente de.

- Det var mye vind som i fjor, og det var vanskelig på de siste rundene. Jeg hadde alltid fem seks mann rundt meg. I finalen holdt vi sammen. Det gikk fort, jeg visste ikke om jeg kunne stå å spurte. Jeg er glad for at jeg holdt unna for Hutarovitsj, sa en glad vinner.

Edvald Boasson Hagen var aktiv underveis og var lenge langt framme i feltet mot slutten, men falt bakover da det hele skulle avgjøres. Dermed ble det ingen topplassering på nordmannen.

Alexander Kristoff var derimot bedre med i spurten. Dessverre for Katjusja-rytteren var han ikke godt nok plassert på slutten. Dermed måtte han nøye seg med en sjuendeplass på den nest siste etappen av rittet.

Sammenlagt leder Cavendish foran Brent Bookwalter fra BMC. Boasson Hagen er nummer ni sammenlagt. Rittet avsluttes fredag.

Resultater
1 Mark Cavendish (Quick Step) 3.11.11
2 Yauheni Hutarovitsj (Ag2r) samme tid
3 Aidis Kruopis (Orica-GreenEdge) st
4 Adam Blythe (BMC Racing Team) st
5 Luke Rowe (Team Sky) st
6 John Degenkolb (Argos-Shimano) st
7 Alexander Kristoff (Katjusja) st
8 Nacer Bouhanni (FDJ) st
9 Heinrich Haussler (IAM Cycling) st
10 Roger Kluge (Argos-Shimano) st

Sammenlagt
1 Mark Cavendish (Quick Step)

(Kort sammendrag under bildet)

Slik gikk det til
Som vanlig var det en dag preget av lange rette veier gjennom ørkenen i Qatar. Men det er ikke det samme som at det ikke kan kjempes.

Taylor Phinney og Bernhard Eisel så sitt snitt til å stikke i brudd og sette press på sammenlagtleder Mark Cavendish. Med seg på lasset fikk de Niki Terpstra, som er lagkamerat med Cavendish i Omega Pharma-Quick Step.

Terpstra tok ingen føringer og gjorde at jobben måtte gjøres av de to andre. Med 13 kilometer igjen til mål var det slutt og de ble hentet av feltet.

Deretter ble tempo i hovedsak satt av Omega Pharma, men Katjusja bido også litt med drajobben.

Inn mot spurten ble det motvind og ingen av lagene klarte å dominere fronten av feltet.

Med tre kilometer igjen tok lagkameratene til Cavendisk kontroll, og plasserte fem mann foran den spurtsterke briten.

Den siste kilometeren gikk ekstremt kjapt unna og det ble en jevn spurt.

Terpstra leverte Cavendish i perfekt posisjon, men han fikk hard kamp av hvitrusseren Yauheni Hutarovitsj. Til slutt var det Cavendish som kunne juble. Hutarovitsj ble nummer to og Aidis Kruopis ble nummer tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere