«Hater, hater, hater NFF»

Steuas Victoras Constantin Iacob scorer sitt lags andre mål i UEFA-cupkampen mellom de to lagene på Ullevaal stadion torsdag. VIFs keeper Øyvind Bolthof er sjanseløs.

Steuas Victoras Constantin Iacob scorer sitt lags andre mål i UEFA-cupkampen mellom de to lagene på Ullevaal stadion torsdag. VIFs keeper Øyvind Bolthof er sjanseløs. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Har du hørt om Steinar Strømnes? Ikke det? Hva med Jalal El-Gharbi eller David Driscoll? Det var tre av navnene i Vålerengas lag i Uefa-cupen i kveld. Les hvorfor.

16.09.05 07:53

VÅLERENGA - STEAUA BUCURESTI 0-3: Vålerenga sa farvel til Uefa-cupen allerede i første kamp mot Steaua Bucuresti. Med to 18-åringer og én 17-åring på laget ble det for tynt mot Romanias beste lag.

Ikke et vondt ord om Steinar Strømnes (18), Jalal El-Gharba (17) og David Driscoll (18) - det er sikkert veldig talentfulle spillere. Men det er selvfølgelig tøft å bli kastet ut på dypt vann, slik de ble av Kjetil Rekdal torsdag kveld. De tre har til sammen null minutters erfaring fra eliteserien.

De er ikke engang i A-stallen til Vålerenga.

"Hater, hater, hater NFF"
Årsaken til at de fikk spille torsdagens Uefa-cupkamp, er det tøffe kampprogrammet Vålerenga er inne i. Oslolaget er mektig misfornøyd med Norges Fotballforbunds avgjørelse om at kampen mot Molde måtte spilles lørdag og kampen mot Fredrikstad tirsdag, og trener Kjetil Rekdal valgte å spare flere av sine mest sentrale spillere mot Steaua.

Klanen støttet treneren sin, og sang "Hater, hater, hater NFF" flere ganger under kampen.

- Det ble som vi fryktet når vi så lagoppstillingen. Det ble nesten enveiskjøring i 90 minutter, konstaterte NRK-ekspert Torgeir Bjarmann etter kampen.

Frykter pekefingeren
- Vi henger for så vidt brukbart med en stund. Vi hadde håpet å holde nullen, men det klarte vi ikke, så eventyret er nok over for i år, oppsummerte Kjetil Rekdal overfor rikskanalen etter kampslutt.

Han ble naturligvis spurt om hva han mener om NFFs avgjørelse.

- Det er ingen vits i å si noe, for da får man pekefingeren mot seg med en gang. Jeg tror alle skjønner hva vi i Vålerenga føler, sa Rekdal til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.