RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hattestad:- Forferdelig trist

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Ole Viggen Hattestad ble meget skuffet over at det ikke blir sprint i Drammen neste sesong.

Drammenserne må se langt etter den årlige skifesten i Drammen sentrum neste år.

Fordi Holmenkollen er under ombygging og det derfor ikke blir avviklet langrenn der, men i Trondheim, neste sesong, mener FIS at det blir for langt å reise mellom Drammen og Trondheim med bare en dag mellom arrangementene.

Skuffet Hattestad
Ola Viggen Hattestad, som vant sprinten i Drammen sentrum i fjorårssesongen, var ikke klar over avgjørelsen når Nettavisen ringte han:

- Kødder du?! Dette kom som en overraskelse på meg. Jeg visste at FIS var skeptiske med tanke på avstanden fra Drammen til Trondheim, men jeg hadde både håpet og trodd det ikke skulle komme til dette.

Den 26-årige sprinteren skrøyt samtidig arrangementet i Drammen opp i skyene:

- Drammen har vært høydepunktet i sesongen for flere av sprinterne. Arrangørene gjør en kjempejobb med å legge til rette for en voldsom stemning fra publikum, løypene er perfekte og det er alltid kjempegøy å gå løp der.

Hattestad mener også det var synd han ikke fikk muligheten til å gjenta suksessen fra i fjor.

Sprint i Trondheim
Derfor har FIS i stedet foreslått å legge sprinten til den nye sprintløypa i Trondheim, som ble brukt for første gang under NM på ski i fjor.

Sverre Seeberg, president i Norges Skiforbund sier at han er skuffet over at Drammen er vraket, men at forbundet totalt sett er fornøyd med terminlisten.

– Totalt sett er det blitt en veldig bra liste for Norge med mange renn. Vi beklager imidlertid at vi ikke fikk med et av våre beste verdenscuparrangement i langrenn, Drammen, for sesongen 2008/2009, sier Seeberg om vedtaket.

Verdenscup i Buskerud
Han lover imidlertid at forbundet vil jobbe aktivt for å få Drammen inn i verdenscupkalenderen igjen til 2009/2010-sesongen, selv om også prøve-VM i Holmenkollen skal arrangeres den sesongen.

En liten gladnyhet for skientusiaster i Buskerud er at det i alle fall blir hopprenn i Vikersund. Alt tyder på at det blir lagt til en ekstra teamøvelse i hopprennet, i tillegg til at finalen i Nordic Tournament finner sted i Vikersund. I tillegg får Vikersund også kombinertrennet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere