MOLDE – STABÆK 4-0

MOLDE (Nettavisen): - Det handler om spilleforståelse, noe Hauge ikke eier. Det er altfor svakt av Hauge å vise ut Johan (Andersson) så tidlig, innleder Nannskog til Nettavisen på spørsmål om hvordan han oppfattet de to gule kortene til Johan Andersson.

I det 13. minutt oppstod situasjonen som Nannskog reagerer på – og som drepte det meste av Stabæks utgangspunkt og håp om poeng i den viktige sølvkampen mot Molde.

Stabæks svenske midtbanespiller Johan Andersson, med et gult kort i bagasjen fra en episode tidligere i kampen, river ned Mattias Moström i en ufarlig posisjon på banen. Dommer Terje Hauge er ikke nådig og viser Andersson sitt andre gule kort. Stabæk reduseres dermed Stabæk til ti mann og med et håpløst utgangspunkt for de resterende 75 minutter av sølvoppgjøret.

- Jeg trodde ikke det var mulig når Hauge ga Johan det andre gule kortet. Det er så tidlig i kampen og Johan hadde allerede pådratt seg gult kort. Da bør dommeren si ifra til spilleren at neste gang ryker du ut og ikke gi et nytt gult kort, sier Nannskog.

Ødela kampen
Stabæk-trener Jan Jönsson er enig med Nannskog i sin karakteristikk av Hauge.

- Hauge ødela kampen for oss. Det andre gule kortet er veldig strengt idømt av Terje (Hauge). Det var verken en stygg takling eller en farlig overgang. Jeg har sett mye verre taklinger i løpet av min karriere. Det handler om å ha spilleforståelse i slike situasjoner, sier Jönsson og fortsetter:

- Jeg tror Johan blir straffet for at det var flere taklinger i begynnelsen av kampen, sier Stabæk-treneren.

Hovedpersonen selv, Johan Andersson, mener Hauge var inkonsekvent i sin dømming.

- Jeg synes Hauge er inkonsekvent. Den siste taklingen min er ikke stygg. Men jeg må ta selvkritikk, sier Andersson.

Ikke være feig
Etter å ha kommet ut av garderoben er dommer Terje Hauge klar på at han gjorde det riktige med å vise ut Andersson.

- I den første situasjonen som gir gult kort kommer Andersson på etterskudd. Den er klar. På det andre gule kortet er Moström forbi Stabæk-spilleren og har spilt ballen foran seg, når Andersson hekter han. Det er også et klart gult kort, sier Hauge

I episoden der Hauge gir Andersson det andre gule kortet er det tydelig å se at Hauge trekker armen sin vekk fra kortlommen, men ombestemmer seg og gir likevel svensken sitt andre gule.

- Jeg tenkte at jeg ikke skulle være feig. Jeg tenkte over at det var tidlig i kampen, men ville ikke være feig.

- Nannskog mener du ikke har gitt spillerne noen advarsler om å roe seg ned før utvisningen?.

- Jeg tok en prat med hele Stabæk-laget etter en episode med Jon Inge Høiland om at laget måtte roe seg ned etter en innledning med litt over normalt av taklinger og situasjoner, sier Hauge.

Minnes Viking-kampen
Daniel Nannskog minnes det røde kortet Terje Hauge ga Morten Skjønsberg mot Viking der Stabæk til slutt tapte 1-4 og slapp Tromsø innpå seg i gullkampen.

- Det er helt håpløst. Det samme skjedde med Hauge i fjor når han viste ut Morten Skjønsberg tidlig i den viktige kampen om gullet mot Viking i Stavanger, sier Nannskog, som ikke tror at Hauge har noe spesielt mot Stabæk, men at det er ”rart” av Hauge.

Dommer Terje Hauge vil ikke kommentere meningene til Nannskog.

- Det tar jeg eventuelt opp med Daniel selv, sier Hauge.

God Knudsen
En meget god Jon Knudsen holdt Stabæk lenge inne i kampen i første omgang. Før ti minutter var spilt hadde Knudsen allerede avverget gode forsøk fra Magne Hoset og Pape Pate Diouf.

Etter 36 minutter klarte imidlertid ikke Knudsen å stå i mot Molde-presset. Stabæk-keeperen slo først det velplasserte skuddet til Pape Pate Diouf til hjørnespark. På den påfølgende corneren overlistet Mame Biram Diouf Knudsen med en smart stuss fra Magne Hosets presise corner. United-klare Diouf hadde muligheten til å score både ett og to til, men umulige Knudsen var nede og reddet avslutningene til Diouf på en mesterlig måte.

- Jeg føler jeg gjør en god kamp, men det er bittert å slippe inn det første målet. Jeg burde ha blitt stående i mål og ikke gått ut for å nå ballen, sier landslagskeeperen.

Tre mål den siste halvtimen
Etter 59 minutter sloknet alle håp om Stabæk-poeng. Henning Hauger mistet ballen i et Stabæk-angrep, noe som ga Molde muligheten til å kontre. Mattias Moström fosset uhindret hele vegen fra egen banehalvdel og banket ballen hardt og vakkert i mål bak Knudsen. 3-0 til hjemmelaget ble nydelig satt inn av Pape Pate Diouf ti minutter senere etter at senegaleseren først hadde vendt bort Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg, for så å plassere ballen utagbart i Knudsens venstre hjørne.

Pape Pate Diouf scoret sitt andre for dagen etter nok en Molde-kontring treminutter før full tid. Jose Mota sendte Mame Biram Diouf fri ned høyrekanten som presist la inn til sin navnebror, som med venstrefoten satte punktum med 4-0.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her