Gå til sidens hovedinnhold

Hauge i portugisisk drama

Onsdag kveld er Portugal nødt til å ta poeng mot Russland for å kunne gå til kvartfinale i EM. Og dommeren i kampen er Terje Hauge. Han gleder seg.

Onsdag kveld blåser Terje Hauge i gang kampen mellom Portugal og Russland på Estádio da Luz i Lisboa. Portugal tapte åpningskampen mot Hellas, og er trolig nødt til å slå Russland for å gå videre fra gruppespillet. Noe annet vil være en gedigen nedtur for vertsnasjonen som var en av de heteste favorittene før mesterskapet.

Gleder seg
- Med 60.000 portugisiske supportere på tribunen er jeg forberedt på at det kan bli et stort trøkk. Det er en kamp som betyr veldig mye for begge lagene, og spenningsnivået kan bli høyt, sier Hauge til NTB.

Søndag fikk han føle litt på EM-temperaturen da han var fjerdedommer i oppgjøret mellom Kroatia og Sveits. Han fulgte også Portugals åpningskamp fra tribuneplass. Onsdag kveld er det imidlertid alvor – uten at han frykter oppgaven han har foran seg.

- Jeg har vært med på store kamper tidligere, og frykter ikke kampen. Dette er noe stort som jeg har fått lov å få være med på. Derfor gleder jeg meg, sier han.

Flere kamper?
Høydepunktene har stått i kø for 38-åringene fra Olsvik de siste månedene. Det startet med fjorårets cupfinale, og fortsatte med en rekke europacupkamper i vinter. I mars dømte han den første kvartfinalen i mestercupen mellom Porto og Lyon. Senere ble han tildelt den andre semifinalekampen i UEFA-cupen mellom Valencia og Villarreal.

Nå er han på plass i Portugal for å avslutte sin begivenhetsrike internasjonale sesong. I VM for to år siden fikk han bare dømme én kamp, oppgjøret mellom Kamerun og Saudi-Arabia i gruppespillet. I EM håper Hauge å få flere kamper enn onsdagens batalje. Svaret får han kanskje dagen derpå.

- Da kommer det oppnevnelser til en del nye kamper, men jeg vet ikke hvor mange. Uansett tenker jeg ikke på det ennå.

God stemning
Hauge forteller om en god stemning i dommertroppen med base i Porto. Etter treningsøkten tirsdag, dro han sammen med assistentdommerne Steinar Holvik og Ole Hermann Borgan til Lisboa.

Onsdag kveld vet han at alle sine avgjørelser kommer til å følges nøye av en vertsnasjon som er desperate etter scoringer og poeng. "Lysets stadion" kan fort bli omgjort til en heksegryte.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett