Gå til sidens hovedinnhold

Hauge meldes «klar» for klubb i Bundesliga. TV-ekspert lar seg overraske av én ting

Eintracht Frankfurt ser ut til å sikre seg den tidligere Bodø/Glimt-stjernen. Prislappen påstås å ha steget til over det dobbelte på under et år.

Jens Petter Hauge (21) ser ut til å ha spilt sin siste kamp for Milan bare ti måneder etter debuten for den italienske gigantklubben.

Den italienske journalisten Fabrizio Romano hevder nå at Eintracht Frankfurt er enig med Hauges klubb om en overgang som skal være verdt 125 millioner kroner.

Romano er ansett som en meget troverdig kilde i forbindelse med overganger i Fotball-Europa.

Avtalen om Hauge-salget skal være spikret, og det ventes ifølge Romano at 21-åringen reiser til Frankfurt søndag for å gjennomføre en obligatorisk legesjekk der. Overgangen blir trolig offisiell i starten av neste uke.

Nettavisen fikk i forrige uke også informasjon om at Eintracht Frankfurt og Milan var nærmere en overgang enn noen gang.

Dersom alt går i orden, ender den talentfulle venstrevingen i så fall på 24 kamper og fem scoringer for Milan etter eventyrovergangen fra Bodø/Glimt i fjor høst.

- Mye penger

V sports fotballekspert Uwe Rösler ser en god match for bodøværingen hos klubben som endte på femteplass i Bundesliga sist sesong, kun ett poeng bak den siste Champions League-plassen.

- Måten han spiller på passer veldig fint til tysk fotball. I Tyskland får unge spillere generelt spille regelmessig, og han har allerede vist det høye nivået sitt i AC Milan, i tillegg til å være landslagsspiller for Norge, sier Rösler i kanalens fotballsending i forbindelse med lørdagens Community Shield-kamp.

Les også: Tabbe førte til stor City-nedtur i debuten til Grealish

- Jeg er litt overrasket over overgangssummen. Tolv millioner euro er mye penger for Eintracht Frankfurt. Jeg mener han er en spennende spiller, og jeg ser fram til å se ham i aksjon, tilføyer den tidligere spissen med fartstid i Bundesliga, Premier League og Eliteserien.

Om ikke annet kan i alle fall det tyde på at bundesligalaget virkelig vil satse på Hauge i en viktig rolle.

V sports studioekspert Rune Bratseth, som også har rikelig med erfaring fra spill i Bundesliga for Werder Bremen, tror 21-åringen i Eintracht Frankfurt får en fin klubb å utvikle seg videre.

Verdien mer enn dobblet

1. oktober i fjor ble Hauge solgt fra et suverent Bodø/Glimt-lag i Eliteserien til Milan, etter å ha imponert stort i lagenes innbyrdes møte på San Siro i Europa League.

Avtalen den gangen hadde ifølge rapportene en totalramme på 55 millioner kroner.

Eintracht Frankfurt skal ha lagt inn et bud på omkring åtte millioner euro tidligere denne sommeren. Budet, som tilsvarer drøyt 83 millioner kroner, ble avslått.

Hauge var forrige helg ikke med i Milan-troppen til kampen mot Nice, noe som ifølge klubben skyldtes «tekniske grunner». Nettavisen fikk tidligere i juli opplysninger om at Hauge befant seg i Bodø, der han ventet på at en overgang skulle gå i orden.