Gå til sidens hovedinnhold

Hauger er klar for Formel 2

Nå er det endelig offisielt: Dennis Hauger skal kjøre på nivået like under Formel 1 den kommende sesongen.

I en pressemelding forteller Hauger og Red Bull at han skal kjøre for Prema også i Formel 2, etter at han vant F3 med samme lag i 2021.

– Jeg er glad for å annonsere at jeg kommer til å kjøre for Prema i Formel 2 denne sesongen. Etter at vi skapte noen god minner sammen (i fjor), er vi klare for å lage noen nye sammen i 2022, skriver Hauger på Instagram.

Dominerte

Dermed «rykker han opp» ett hakk, etter at han vant fjorårets Formel 3. Da herjet han til tider med konkurrentene og vant hele fire enkeltløp.

18-åringen og teamet rundt ham har lenge sagt at han skal kjøre på nest øverste nivå i år, men detaljene rundt det er ikke blitt bekreftet før nå. Hauger tilhører Red Bulls ungdomsakademi, og det er de som bestemmer om han en dag får sjansen oppe blant Formel 1-stjernene.

Prema har stort sett vært det raskeste laget også i Formel 2 de siste årene. Alt tyder dermed på at Hauger får en god bil å konkurrere i.

Sesongstart i mars

Oscar Piastri vant Formel 2 med Prema i fjor. Han ble belønnet med plass som reservekjører for Alpines lag i Formel 1 denne sesongen.

Suksess på dette nivået er med andre ord avgjørende for om norske racingfans får se Hauger i det gjeveste sirkuset.

Sesongen starter i Bahrain 18. mars.