På sin egen 20-årsdag var Aurskog-gutten i ferd med å ta seg oppover resultatlistene før Arthur Leclerc fikk full stopp på banen. Dermed ble løpet stanset, og Hauger fikk ikke satt en raskere rundetid.

Han var ikke langt unna å få den i boks. Konkurrentens trøbbel gjorde at Hauger ble værende på 15.-plassen, og det gir et svært ugunstig utgangspunkt for resten av F2-helgen i Jeddah.

Hauger må starte som nummer 15 i både sprinten lørdag og hovedløpet søndag.

– Jeg taper det meste i første sektor. Det er vanskelig å forstå, for jeg føler at jeg har grei flyt gjennom det partiet. Det blir en sen kveld sammen med ingeniørene med debrif og analyser, sa Hauger i en uttalelse etterpå.

– Leit med rødflagget rett før slutt ettersom jeg var på en raskere runde som trolig ville gitt meg en 8.-10.-plass. Det ble ikke den starten på helgen jeg ønsket meg. Nå er det bare å gjøre det beste ut av det i løpene, la han til.

Det er viktig å ende i topp ti i en Formel 2-kvalifisering. Reglene tilsier at startrekkefølgen til sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Det betyr at amerikaneren Jack Crawford på 10.-plass kjører ut først lørdag. Dagen etter starter bilene hovedløpet etter plasseringene de fikk fredag.

Victor Martins fra Frankrike vant kvalifiseringen og får beste startspor søndag.

Før årets sesong byttet Hauger lag og kjører nå for MP Motorsport. I fjor debuterte han i Formel 2 som Prema-fører og tok to seirer på veien. Tidligere i måneden sesongåpnet han med 2.-plass i sprinten i Bahrain, mens motortrøbbel ga stopp i hovedløpet.

(©NTB)