Søndag formiddag kjørte norske Dennis Hauger inn til en overbevisende seier i Formel 3-løpet i Barcelona.

18-åringen fra Aurskog var innblandet i et uhell under lørdagens konkurranse, men i søndagens løp var det ingen som kunne gjøre noe med nordmannen. Skal vi tro ekspertene kan Formel 1-drømmen være nærmere enn noen gang etter triumfen i Spania.

Les også: Dennis Hauger suste inn til Formel 3-seier

Sterk prestasjon

Simen Næss Hagen er kommentator for Viasat, og er ansvarlig redaktør i motor-nettavisen Parc Fermé, og formidlet seieren for Viasats seere søndag. Han har troen på at Hauger kan ta steget opp i det beste selskapet.

- Det han viste på søndag er der vi vet at Dennis egentlig er, så først og fremst er det en viktig bekreftelse. På et internasjonalt nivå er det en veldig sterk prestasjon, og med de forventningene og presset han har på seg, er det sterkt levert, oppsummerer Næss Hagen til Nettavisen.

- Hva kan Formel 1-fansen i Norge håpe på?

- Håpet er jo å få han inn i Formel 1-sirkuset og det håper han naturligvis også selv, sammen med resten av Norge. Når man vet hva det innebærer å vinne et Formel 3-løp med det laget han gjør nå, så styrker det definitivt håpet, sier han.

Og fortsetter:

- Han var jo helt unik i gokart og vant seniormesterskapet i Tyskland som 14-åring. Så fikk han Harald Huysman som manager, som blant annet har fått inn Kimi Räikkönen i Formel 1. Han har siden sagt at Dennis skal nå Formel 1, og at hans talent er noe helt unikt.

Les også: Dramatisk avslutning da Hamilton vant igjen

Veien fra Formel 3 til Formel 1 er derimot lang, men Viasat-kommentatoren har troen på at drømmen kan bli virkelighet.

- Det blir jo en sånn sannsynlighetskalkyle. Hvis verden hadde vært rettferdig og man hadde blitt betalt for hvor god man er, så er det ikke noe tvil om at Dennis er god nok til å ende opp i Formel 1. Etter en skuffende fjorårssesong var vi bekymret for at han ikke var god nok, men det har definitivt motbevist nå.

Håper på Hovland-effekten

Hauger er foreløpig relativt ukjent for folk flest i landet, men nå håper Næss Hagen at også 18-åringen vil få et løft som resten av sporten.

- Netflix har jo gitt oss bilinteresserte en større arena, og interessen har uten tvil økt betraktelig. Jeg ser jo at Norge har klart å få fram de enerne, som Hovland, Ruud og Haaland. Det er noe med de unge utøverne, og nå håper jeg at det samme kan skje med Hauger.

- Hvordan er han som type?

- Dennis er en veldig «textbook idrettsutøver», hvis det går an å si. Han er veldig sterk mentalt, og er god til å prelle ting av seg. Han får jo ofte spørsmål om Formel 1, men klarer alltid å fokusere på de arbeidsoppgavene han har. Samtidig har han kanskje ikke den største karismaen som mediene liker, selv om han viste litt nye sider av seg selv i feiringen på søndag.

Se feiringen til Hauger i vinduet under:

I Red bull-systemet

Energidrikk-merket Red Bull har investert i ulike idretter over lengre tid, og det samme har de i Formel 1. Dennis Hauger kjører for utviklingslaget til Red Bull i Formel 3, som ifølge Næss Hagen kommer til å bli en kjempefordel på sikt.

- Hvis man er i Red Bull-systemet har man potensielt, i dag, fire mulige seter i en Formel 1-bil. Det er i Red Bulls eget lag, og det er «reservelaget» Scuderia AlphaTauri. Red Bull er en talentfabrikk og satser mye på unge førere, og har egentlig ikke for vane å hente førere utenfor sine egne lag, forteller han.

Og forteller videre:

- Det er også en høy status å være en del av Red Bull-systemet, for det er et apparat rundt, som er mye mer enn bare penger. Man får helt unike muligheter med simulatorer, sparring med andre talentfulle kjørere og dyktige rådgivere. Vi har ofte sett at Red Bull-førere som ikke ender opp i Formel 1, som regel ender opp med å leve av bilsporten andre steder uansett. Så framtida er lys for Dennis.

Fremtiden kan også inneholde flere ulike scenarioer, men Næss Hagen tror det kommer til å bli en mer «tradisjonell» vei til Formel 1 enn andre stjerner har hatt.

- Max Verstappen ble jo flyttet rett fra Formel 3 til Formel 1 som 17-åring, og var veldig unik. Det vanlige nå er å ta steget fra Formel 3, til Formel 2 og til slutt ende opp i Formel 1. Som også er veien jeg tror Hauger ender opp med å gå, avslutter han.

Neste prøvelse for norske Dennis Hauger er i løpet Le Castellet ved den franske sørkysten, 25-27. juni.