Gå til sidens hovedinnhold

"Haugerud In"

Haugerud håndball står klare til å ta mot over 600 fotballturister som skal sjekke inn på Haugerud og Trosterud skole under Norway Cup-uka.

HAUGERUD: Under Norway Cup stiller 30 skoler i Oslo sine klasserom til disposisjon som sovesaler. Håndballdamene til Haugerud trår til, og skal ta imot rundt 600 fotballspillere, lagledere, trenere og foreldre som skal bo på Haugerud og Trosterud skole under Norway Cup-uka.

Vi har tidligere vært vaktmannskap på Oppsal skole, og etter noen års opphold tenkte vi at vi skulle prøve igjen i fjor, men på skolene her hos oss, forteller leder for håndballgruppa, Knut Sælid.

Og siden det var suksess i fjor, så prøver vi oss igjen i år, legger "hotellsjefen" til.

Måtte ordne soveposer

Det er et stort apparat som må i sving.

Vi skal holde vakt 24 timer i døgnet, serverer måltider og selge kioskvarer, ramser Sælid opp. Og så er det det menneskelige aspektet. Både norske og utenlandske lag sjekker inn på "Haugerud In" under Norway Cup-uka.

I fjor hadde vi et albansk lag her, og de hadde ikke med seg noen ting. Så da måtte vi dra fram turnmattene i hallen, og ordne noen soveposer til dem, forteller Sælid.

Og så hadde vi noen folk fra Nord-Norge, som var litt redd for østkanten i Oslo. Men det gikk fort over, smiler Sælid.

Det skjer noe

Han er ikke i tvil om at å være "hotellsjef" under Norway Cup er en av de beste dugnadene han har hatt.

Det er mye mer variert og spennende enn å telle varer for eksempel. Men det er utfordrende å skaffe nok folk, sier Sælid. I løpet av uka er det for eksempel rundt hundre vakter som skal fylles.

Men håndballjentene synes også det er gøy.

Det skjer noe, og jentene syns det er en morsom dugnad. Og så bringer det inn sårt trengte penger i klubbkassa, forteller Sælid fornøyd.

Nå gleder vi oss. Det blir spennende å se hvordan "gjester" vi får i år, smiler Sælid.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene