RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haugesund: - Galt regnestykke

Foto: TV 2
Haugesund mener TV 2 Sporten og Nettavisens regnestykke rundt Håvard Nordtveit er fullstendig galt.

I et regnestykke TV 2 Sporten og Nettavisen publiserte tirsdag kom det frem at Haugesund kun vil sitte igjen med 160.000 kroner i år - hvis klubben selger ham for den skisserte avtalen på 20 millioner kroner.

Les saken:Derfor sa Haugesund nei

Haugesunds sportslige leder, Nils Halvor Berge, påstår imidlertid hardnakket at tallene er skivebom.

- Regnestykket er fullstendig galt. I øyeblikket har vi ikke en gang noen investor-avtale. Vi arbeider med å få det til, men akkurat nå har vi ingen formelt godkjente investoravtaler, sier han til Nettavisen.

Berge påpeker at det eneste som er hundre prosent sikkert i saken er at Nordtveits moderklubber, Vats og Skjold, skal ha sju prosent av overgangssummen når Nordtveit eventuelt blir solgt.

- Og dette er penger vi i så fall vil utbetale med glede. Hvis vi får på plass en investoravtale så ønsker vi også at de, samt de andre partene, skal sitte igjen med mest mulig. På generelt grunnlag kan man jo si at det er gunstig for en klubb hvis investorene tjener penger. Det kan klubben tjene på både på kort og lang sikt. Investorer i fotballklubber er jo der fordi de også har hjerte for klubben, sier han.

Forstår skepsisen
Berge innrømmer at han forstår at det for mange kan virke vilt at klubben står på sitt når de blir tilbudt millionbeløp for en 16-åring.

Forklaringen er som følger:

- Håvard er et helt unikt talent i europeisk sammenheng. Da ønsker vi å bli kompensert i henhold til det. Når talentet er så unikt skal det ikke være forskjell på å komme fra Real Madrid eller Haugesund. Håvard vil til Arsenal, men Manchester United, Bordeaux, Ajax og toppklubber fra Italia og Spania har også fulgt med på ham. Vi har hatt mye kontakt med store klubber i Europa, og vet hva andre klubbber er villig til å betale for ham. Det er det vi bruker når vi setter markedsprisen hans. Vi mener at Arsenal da også må opp til dette nivået, sier han.

PS: Forhandlingene mellom Arsenal og Haugesund er ikke avsluttet, og Berge kan derfor ikke uttale seg noe om tallene i overgangssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere