HAUGESUND - HAMKAM 1-1:

Nyopprykkede HamKam har bare tapt to kamper i Eliteserien denne sesongen, som er klubbens første på det øverste nivået siden 2008. Også søndag kveld klarte HamKam å få med seg poeng da de gjestet Haugesund.

Det var imidlertid hjemmelaget som tok ledelsen ved Bilal Njie etter 33 minutter, men på overtid av første omgang dukket Kristian Eriksen opp og sørget for balanse i regnskapet.

HamKam står dermed med 17 poeng etter 13 kamper spilt, mens Haugesund befinner seg noen plasser ned på tabellen med sine 13 poeng.

Skapte forvirring

Første omgang kan vel ikke akkurat kalles en fotballfest, men allerede etter fem minutter oppstod det en interessant situasjon.

Walstad slo perfekt inn på hodet til Eskesen, som prøvde å heade den i lengste hjørnet. Ballen gikk på innsiden av stanga og trillet på linjen inn til keeper Hagen som la seg over ballen.

Ved første øyekast var det vanskelig å se om ballen hadde vært over streken eller ikke, men dommer Tore Hansen valgte å la spillet gå videre.

Da reprisene av situasjonen kom like etter var det ikke lett å bli klok på om ballen hadde akkurat sneket seg over streken eller ikke. Discovery-kommentator Jørgen Klem var fortsatt like usikker etter å ha sett reprisen flere ganger.

– Det er helt umulig å si, sa han.

Det ble som kjent ikke scoring, selv om Haugesund-spillerne veivet hardt med armene i retning dommeren for fortelle sitt syn av saken.

Scoringer

Scoring ble det imidlertid i det 33. minutt. Samuelsen sendte en fin stikker igjennom til Bilal Njie. Hans første forsøk ble stoppet av Hagen, men på returen hadde han åpent mål og da kunne han sette inn 1-0 til hjemmelaget.

Haugesund så dermed ut til å gå til pause med ledelse, men på overtid av første omgang dukket Kristian Eriksen opp.

Zafeiris mistet ballen i en farlig posisjon, og da satte Enkerud fart. Han avanserte frem til sekstenmeteren, før han spilte til høyre til Eriksen. HamKam-profilen banket ballen i mål i det lengste hjørnet.

Andre omgang ble relativt sjansefattig, sett bort fra to store sjanser til Badou, som senegaleseren ikke klarte å få i mål.