RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haugesund overrasker igjen

Foto: Jan Kåre Næss (Scanpix)
Haugesund har forsterket laget og møter et meget svekket Sogndal i Vestlandshallen fredag. Sjekk vårt oddstips.

Fredagens langoddsprogram består av 27 objekter og det er mye ymse på dagens program. Tre treningskamper med norske lag er på dagens liste. Det er ellers kamper fra det nest øverste nivået i Nederland, fra Ligue 2, skotsk 1. divisjon, serie B i Italia og spansk segunda. det er ishockey fra Finland og hockeyallsvenskan i Sverige og tre dueller fra jentenes skiskyttersprint i Novo Mesto. Med andre ord er svært utfordrende program.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sandnes Ulf - Brann
Det spilles altså såkalt vestlandsmesterskap i Vestlandshallen denne helgen (Sandnes Ulf, Brann, Sogndal og Haugesund). Viking er ikke med. Vinneren av dagens to kamper spiller finale søndag, mens taperne spiller bronsefinale. Dette er første test for begge lagene denne sesongen. Nyopprykkede Sandnes Ulf kommer garantert full av entusiasme og slik oddsen er satt på denne kampen, er 3,05 på Sandnes Ulf det klart mest interessante alternativet. På en svært vrien oddsdag er dette det nærmeste vi kommer et slags langskudd.

Dagens avslag
Ørebro - Tingsryds

Vi har nevnt det flere ganger i denne spalten at 1,20 i ishockeykamper et helt uinteressant for spill. Hjemmelaget har variert mye den siste tiden og selv om de er kapabel til å vinne en slik kamp med fem-seks mål, synes vi risikoen er altfor høy. Ørebro har full kontroll på sin plass i kvalserien og sliter bitvis med motivasjonen. Styr unna.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Sogndal - Haugesund
Vi har vært i kontakt med begge lagene i forkant av denne kampen og fått fullt oppdatert status på mannskapssituasjonen både hos Sogndal og Haugesund.

Hjemmelaget klorte seg fast i Tippeligaen etter bunnsolid forsvarsspill sist sesong med sitt svært spesielle 5-3-2 system. Nå er trener Harald Aabrekk borte, det samme er tre av de fem som utgjorde betongforsvaret. Even Hovland er forsvunnet til Molde, Isak Scheel til Lillestrøm og Mats Solheim er forsvunnet til Sverige. Kometen Ørjan Hopen er på avvenningsklinikk i England, og afrikanerne Elvis og Barry Kader er begge uaktuelle til kveldens kamp. Flere spillere er på prøvespill og vi merker oss at de svært lovende brødrene fra Florø (Stefan og Petter Aase begge er med i troppen).

Den nye svenske treneren Jonas Olsson er tilhenger av det velkjente 4-4-2 systemet og dermed vrakes Harald Aabrekks filosofi. Tore Andre Flo har trent glimrende i vinter, Eirik Bakke fikk seg en smell på trening onsdag og er usikker foran helgens kamper. Sogndal får tilbake Espen Næss Lund (skadet store deler av fjorårssesongen) og har flere spillere på prøvespill, men foreløpig er ingen nye av betydning hentet inn. Troppen til Sogndal: Kenneth Udjus, Leif Lysne, Taijo Teniste, Per Egil Flo, Espen Næss Lund, Vegar Gjermundstad, Thomas Ness, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Eirik Skaasheim, Henrik Furebotn, Ole Jørgen Halvorsen, Ruben Holsæter, Tonny Brochmann, Stefan Aase, Peter Aase, Eirik Bakke, Ulrik Flo, Stian Dyngeland, Fuad Hyseni og Tore André Flo.

Dette kommer til å bli en tøff sesong for Sogndal, selv om de garantert kommer til å hente forsterkninger. Uansett er minst fem spillere fra fjorårets førsteoppstilling uaktuelle til kveldens kamp og da ser det tynt ut.

Sportspill var i morgentimene fredag i kontakt med hjelpetrener Eirik Horneland i Haugesund og der er stemningen bare fryd og gammen på vei over Bjørnefjorden i ferje. Are Tronseth er borte siden høstens lag (Thomas Sørum og Jacob Sørensen forsvant i fjor sommer). Bortsett fra at Tronseth er borte har Haugesund beholdt alle sine spillere fra høstsesongen i fjor. I tillegg har Haugesund hentet solide forsterkninger. Fra Odd er Håvard Storbæk (m) kommet, fra Bodø/Glimt ha laget hentet både Michael Haukaas (m) og stoppertalentet Martin Bjørnbak (f), mens den talentfulle spissen Oddbjørn Skartun (a) er hentet fra nabo Vard Haugesund. Skartun er faktisk fra Sogndal, men har spilt de tre siste sesongene for Vard Haugesund og scoret 26 mål der. Og fra Hammarby har Haugesund hentet Maic Sema (a) (scoret 11 mål i fjor). Sema er en offensiv spiller som kan bekle flere roller.

Nevnte Sema er ikke med til Bergen denne helgen, det er heller ikke Alexander Søderlund. Men Nikola Djurdjic, Eirik Mæland, Umaru Bangura, Trygve Nygaard, Joakim Våge Nilsen og de fire andre nykommerne er alle med. Horneland var veldig fornøyd med tingenes tilstand i øyeblikket og det er ventet at minst tre av nykommerne starter i kveld.

Sogndal kommer til Vestlandshallen med et svært redusert mannskap og selv om vi er midt på vinteren, synes vi ettermiddagens kamp bikker klart i fordel Haugesund. Oddsen for at Haugesund vinner er 1,85 og den får plass på fredagens kupong. Kampen kan ikke spilles singel, så vi må kombinere. Dessverre er utvalget særdeles magert fredag, så vi lander på en kjip 1,30 oddser i spansk Segunda B.

Celta Vigo - Gimastic Tarragona
Hjemmelaget er nå inne i sin femte sesong på det nest øverste nivået i Spania etter nedrykket i 2006/07 sesongen. Var et bunnsolid Primera-lag rundt årtusenskiftet og hadde plasseringene 6, 5, 7, 6, 4 før det også ble nedrykk etter 2003/04-sesongen. Kom seg tilbake til Primera på første forsøk og havnet på en sterk sjetteplass i sesongen 2005/06. Så ble det altså nedrykk igjen sesongen etter og nå er altså Celta Vigo for femte sesong på rad på det nest øverst nivået. kom seg faktik videre fra gruppespillet i Champions League i sesongen 2003/2004, men røk da ut for Arsenal i åttendedelsfinalen.

Celta ligger i øyeblikket på femteplass (playoff) med 33 poeng, men det kun fire poeng opp til serieleder Elche. Formen er utmerket med 3-1-0 på de fire siste. Etter å ha tatt kun ett poeng på sesongens tre første hjemmekamper, er det blitt 5-0-1 på de seks siste. tapet kom mot tabelltreer Hercules 19. november. Et par spillere returnerer for hjemmelaget.

Kveldens motstander Gimnastic har stort sett holdt seg i Segunda og Segunda B, men rykket faktisk opp til Primera etter å ha blitt nummer to i Segunda sesongen 2005/06. Oppholdet i Primera ble imidlertid kortvarig da laget endte desidert sist i Primera (12 poeng fra sikker plass) og de fire sesongen i Segunda etter nedrykket har gitt plasseringen 14,10, 18 og 18. Årets sesong ser slett ikke bedre ut. I øyeblikket ligger Gimnastic sist med sine 13 poeng, men det er bare fem poeng opp til sikker plass når serien nesten er halvspilt. Formen er imidlertid svak, kun ett poeng det tatt på de fire siste kampene, til tross for at tre av disse kampene er spilt på eget gress. Bortetallene viser 1-4-4. Trener Jorge D'Alessandro har noen fravær i mannskapet sitt.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende. Hjemmeoddsen er dessverre ikke mer enn 1,30, men i mangel av alternativer spiller vi Celta i kombinasjon med Haugesund. 2,41 er totaloddsen på denn dobbelen og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag fredag (merk spillestopp kl 16.25):
Kamp 5 Sogndal - Haugesund 2,60 3,10 1,85
Kamp 25 Celta Vigo - Gimnastic Tarragona 1,30 3,30 5,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere