Gå til sidens hovedinnhold

Hausken vant norgescupen

Tok sølvmedalje i Røros.

Anne Margrethe Hausken fra Halden SK sikret seg seieren i norgescupen i orientering sammenlagt etter lørdagens andreplass i Røros gater, men ble slått av rivalen Marianne Andersen fra Nydalens SK for andre dag på rad.

- Det var ingen god VM-generalprøve fredag og lørdag, og jeg har bare vært halvveis skjerpet i løpene, sa Hausken.

På lørdagens sprint i Røros sentrum tok EM-dronningen et par dårlige veivalg i starten av løpet.

- Dette kostet både tid og krefter. Nå skal jeg hjem å slappe av. Det er mest VM i hodet på meg akkurat nå, forteller Hausken, som ble slått med fem sekunder av Marianne Andersen.

Hun sikret seg 10 000 kroner for seieren sammenlagt i norgescupen. Hausken synes det er bra at det er pengepremier, og det er sjelden kost i orientering.

Finne VM-formen
Jeg har unnagjort hardøktene foran mesterskapet starter om en uke. Til uka skal jeg hvile mye, og få det nødvendige overskuddet til VM, sier Hausken.

Gullmedaljen gikk til Marianne Andersen og hun var meget fornøyd etter løpet.

- Det er ekstra gøy å slå de som skal løpe VM-sprinten neste søndag, men har slått meg til ro med at jeg ikke skal løpe sprinten. Riktignok er det betryggende at de ikke er mange sekundene bak, sa Andersen.

Hun tok sin andre strake seier i Røros gater og er tilbake i en mesterlig form.

- Det var moro med dobbeltseier. Det var et «greit» løp i dag også. Tidligere har jeg gjort et stort sett like bra på alle distanser, og kunne nok gjort en veldig god jobb i sprintløpet neste søndag. Selvfølgelig skulle jeg veldig gjerne løpt alle distanser, men sånn som det er blitt i år, er det ok å stå over sprinten. Nå gjelder det å gjøre de riktige tingene før VM starter, forteller en glad Marianne Andersen.

Det er Elise Egseth, Anne Margrethe Hausken og Ingunn Hultgreen Weltzien som representerer Norge i VM-sprinten neste søndag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken